A Nagykovácsi Kastélypark ügye - avagy harc a természet védelméértVideó: Regionális hírek, események:A Nagykovácsi Kastélypark ügye - avagy harc a természet védelméért
Forrás: Buda Környéki TV, 2021/04/17 19:45

A Nagykovácsi Kastélypark ügye - avagy harc a természet védelméértA Kastélyparkban tervezett létesítmények, és azok elhelyezkedése nem felel meg a helyi építési szabályzat előírásainak, a hatályos településrendezési eszközökkel nincs összhangban. Ezt Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata által levélben jelezte Pest Megyei Kormányhivatalnak.
Az érintett terület helyi jelentőségű természetvédelmi oltalom alá helyezett, így természetvédelmi hatóság engedélye szükséges mindennemű változtatáshoz!
Az önkormányzathoz hatósági hozzájárulás megadása iránti megkeresés NEM ÉRKEZETT.
A polgármester az elmúlt év tavaszán örömmel vettem részt a közösségi tervezéseken a Kastélyparkban, mely rendezvényeknek a helyi civil szervezetek és a lakosság körében is kedvező visszhangja volt. A település vezetői érdeklődéssel figyelték a tervezők online prezentációját a tervezett funkciókról, épületekről. Az elmúlt időszakban munkatársaik több egyeztetésen is részt vettek, elsősorban a közlekedési, parkolási rendszer kialakítása okán.
"Bárminemű beruházáshoz csak abban az esetben tudok polgármesterként hozzájárulni, ha figyelembe veszik a helyi jelentőségű természetvédelmi oltalom alá helyezett területekre vonatkozó előírásokat! Magunk és a közvélemény megnyugtatása érdekében az érintett felek soron kívüli egyeztetése nem tűr halasztást.'" - jelentette ki Kiszelné Mohos Katalin, Nagykovácsi polgármestere, aki a témában levelet küldött a Magyar Cserkész Szövetség projektvezetőjének, és telefonon konzultált Tarnai Richárd kormánymegbízottal.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2021 Május »«
2021 Május
HKSzeCsPSzoV
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31