Balpopulista “puccs” készült, de tartja magát a jobboldal Horvátországban | Választási értékelőVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Balpopulista “puccs” készült, de tartja magát a jobboldal Horvátországban | Választási értékelő
Forrás: Partizán, 2024/04/18 18:15

Balpopulista “puccs” készült, de tartja magát a jobboldal Horvátországban | Választási értékelőDurva, személyeskedő kampány és kiemelkedően magas részvétel után megrendült a Horvátországot szinte örökösen kormányzó keresztény-konzervatívok uralma a tegnap esti választásokon. A miniszterelnököt maga az államfő, a balról jövő, de erősen nacionalista, és folyamatos hőzöngésével állandó témát szolgáltató Zoran Milanovic szorongatta meg. A nagyhangú politikust az sem érdekelte, hogy államfőként alkotmányellenes volt egyáltalán elindulnia: szimplán gengszternek nevezte az ezt kimondó alkotmánybírókat. Mivel senkinek nincs többsége, hosszabb alkudozás és bizonytalanság űzheti el a horvát politika jól megszokott unalmát.
Szakértőkkel: Juhász Józseffel, Orosz Annával és Bukovics Martinnal értelmezzük a helyzetet és tekintjük át, mi következhet most.
Támogasd te is a Partizánt adód 1 százalékával!
Adószám: 19286031-2-42
Név: Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány
Nézd, olvasd, hallgasd - minden péntek reggel: https://csapat.partizanmedia.hu/forms/pentekreggel
Támogasd te is a Partizán munkáját!
https://csapat.partizanmedia.hu/fundraising/partizan/
Iratkozz fel a Partizán hírlevelére:
https://csapat.partizanmedia.hu/forms/partizan-feliratkozas
További támogatási lehetőségekről bővebben:
https://www.partizanmedia.hu/tamogatas
Facebook: https://facebook.com/partizanpolitika/
Facebook Társalgó csoport: https://www.facebook.com/groups/partizantarsalgo
Instagram: https://www.instagram.com/partizanpolitika/
TikTok: https://www.tiktok.com/@partizan_media
Partizán RSS: https://rss.com/podcasts/partizan-podcast/
Partizán saját gyártású podcastok: https://rss.com/podcasts/partizanpodcast/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031