A magyar fuvarozók helyett az ukrán kamionosok terheit növeljék!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:A magyar fuvarozók helyett az ukrán kamionosok terheit növeljék!
Forrás: Mi Hazánk Mozgalom, 2024/04/14 18:15

A magyar fuvarozók helyett az ukrán kamionosok terheit növeljék!A közúti közlekedésről szóló törvény egyes rendelkezéseinek megsértése esetén a kiszabható bírságok maximumát a törvényjavaslat a gazdasági helyzet változására tekintettel, jelentősen (csaknem a felével) megemeli. A fuvarozóknak az útdíjak emelése miatt már így is rengeteg költségük van. Ezzel szemben a kamionosoktól kapott információk szerint az ukrán kamionosoknak nem kell útdíjat fizetni, nem lehet őket megbírságolni és gyakorlatilag ellenőrizni sem, akkor miért kell a magyar fuvarozók terheit megemelni?
Januártól a 3,5 tonna feletti teherautók, februártól pedig a buszok esetében drasztikusan emelkedtek a használatarányos útdíjak a külsőköltség-díj alkalmazása miatt. Ez 2024-ben akár 25-30%-os fuvardíj emelést fog generálni, ami tovább fűti az amúgy is magas inflációt, hiszen minden termék árában benne vannak a szállítási költségek is. A megnövekedett költségeket a végén ismét a fogyasztók fizetik meg, az élelmiszerek, a háztartási gépek és a bútorok is drágulhatnak.
A betartandó szabályok magas száma mellett könnyen előfordulhat akár kisebb adminisztrációs, és/vagy alkalmazotti figyelmetlenség is. Ilyen esetben a bírság ugyan jogos lehet, de nem mindegy, mekkora terhet jelent ez a megbírságolt számára. A Mi Hazánk Mozgalom – a fuvarozókkal egyetemben – az útdíjrendszer és a bírságösszeg felülvizsgálatát kéri a Kormánytól.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930