Jobboldaliak küzdelme a balliberális polip ellen- Az Ügy 2021.01.23.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Jobboldaliak küzdelme a balliberális polip ellen- Az Ügy 2021.01.23.
Forrás: PestiTV, 2021/01/23 21:16

Jobboldaliak küzdelme a balliberális polip ellen- Az Ügy 2021.01.23.Vérlázító ítéletek, kettős mérce - nagyjából így lehetne jellemezni a magyar igazságszolgaltatást, ha jobboldali újságírókról van szó. De valóban veszélyben van a magyar jogszolgáltatás függetlensége? A kérdés nem véletlenül fogalmazódik meg bennünk, látva, hogy a jobboldali közszereplők milyen megítélés alá esnek bizonyos jogi eljárásokban. Nem ritka, hogy a józan észre, tisztességre és elfogulatlanságra fittyet hányva születnek meg bírói ítéletek. Az Ügyben Füssy Angéla, Bencsik András, Apáti Bence, Velkovics Vilmos is megszólal, de megtudhatják, miként hurcolták meg László Petra operatőrt és Szabó László fideszes önkormányzati képviselőt koholt vádak alapján.
Bencsik Andrást, a Demokrata főszerkesztőjét ténylegesen letöltendő börtönbüntetésre ítéltek elsőfokon azért, mert a lapban egy Mécs Imréről megjelent írást sérelmezte a szabaddemokrata politikus. A cikk szerzőjét is elmarasztalták, igaz, ő "csak" felfüggesztett büntetést kapott. Az ügyet nemzetközi felháborodás övezte, így a másodfokú ítélet már enyhítette az elsőt, de még ekkor sem mentették fel őket. Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a PestiTV-nek részletesen beszélt meghurcolásának körülményeiről és nem rejtette véka alá azt sem, mit gondol arról az eljárásról, ami most Füssy Angéla, lapunk főmunkatársa ellen indult. Mint arról korábban beszámoltunk, azután, hogy Füssy Angéla tényfeltáró munkája során leleplezte a példátlan összeférhetetlenséget, a szegedi törvényszékről többen szolgálati bíróság elé kerültek, hárman pedig ezért már más munkakörben dolgoznak, ám büntetőeljárás egyikükkel szemben sem indult, csak az őket leleplező újságíró ellen. Kolléganőnk Az Ügyben részletesen mesél a történtekről és meghurcoltatásának részleteibe is bepillantást nyerhetünk. A jobboldali újságírók naponta kapnak életveszélyes fenyegetéseket, amit nekik tűrniük kell - legalábbis a bíróság szerint. Sőt, azt is, hogy gyalázzák vagy rágalmazzák őket. Ékes példája ennek László Petra ügye, akinek meghurcolásáról Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője beszélt az Ügy kérdésére válaszolva. De Apáti Bencét is láthatják majd, aki elmondja, miként próbált meg jogi úton elégtételt venni a Magyar Narancsban megjelent Szinetár Dóra interjúban leírtak miatt, mégis elutasították. A PestiTV-nek arról is beszélt, miként írhatja felül a bírói stíluselemzés a becsület védelmét, de megszólal Velkovics Vilmos, a HírTV műsorvezetője is, akit nemes egyszerűséggel töröltek a Wikipédiáról.
Operatőr: László Petra
Vágó: László Gábor
Szerkesztő: Jurák Kata
Riporter: Csibra Tibor, Jurák KataAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2021 Március »«
2021 Március
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031