MSZP | Az elmúlt fél év is igazolja: kormányváltásra és korszakváltásra van szükség!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Az elmúlt fél év is igazolja: kormányváltásra és korszakváltásra van szükség!
Forrás: MSZP, 2020/07/03 16:00

MSZP | Az elmúlt fél év is igazolja: kormányváltásra és korszakváltásra van szükség!A Magyar Szocialista Párt szerint kormányváltásra, sőt, korszakváltásra van szükség. A párt három fő pillérre építi politikáját: a jogbiztonság és a demokrácia újjáépítésére, a társadalmi igazságosságra és a szociális érzékenységre, és a környezetünk kizsákmányolása elleni küzdelemre – mondta Tóth Bertalan pénteken.
A pártelnök a Parlament tavaszi ülésszakát értékelve úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány „átírta a mindennapjainkat”, de ezalatt a Fidesz-kormányzat továbbra is a saját hatalmának erősítésén dolgozott, ahelyett, hogy megvédte volna a magyar emberek életét, egészségét és megélhetési biztonságát.
A kormány továbbra is sanyargatta az önkormányzatokat, ártatlan embereket vegzált a véleményük miatt és tovább nyirbálta a véleménynyilvánítás szabadságát, közben pedig az embereknek való
segítség és a válság következményeinek a kezelése helyett a saját gazdasági holdudvarát segítette a közpénz újabb százmilliárdjaihoz.
„Éppen ezért mondjuk azt továbbra is, hogy kormányváltásra, sőt korszakváltásra van szükség” – húzta alá.
A Magyar Szocialista Párt képviselői, önkormányzati képviselői és párttagjai személyesen is részt vettek a védekezésben: önkéntes munkát végeztek, az MSZP-s polgármesterek „kiválóan teljesítettek
és jelesre vizsgáztak”.
Az MSZP országgyűlési képviselői a fizetésükből több mint húszmillió forintot ajánlottak fel védőfelszerelések és tartós élelmiszerek beszerzésére, amelyeket az ország teljes területén a megyei
elnökök bevonásával és helyi aktivistáik részvételével osztottak ki.
A párt „a helyzet első percétől kezdve” kivette a részét a védekezésből: meghirdette ötpontos védelmi csomagját a magyar emberek életének, egészségének és megélhetési biztonságának védelme érdekében, melyben szerepeltek az egészségügyi ellátásra, az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók, a munkavállalók, a magyar vállalkozások, a nyugdíjasok, a szülők, a diákok és a pedagógusok védelmére vonatkozó javaslataik.
Mint mondta, a párt kiharcolta az egészségügyi dolgozók egyszeri 500 000 forintos juttatását, de tovább küzd azért, hogy a szociális ágazatban dolgozók is megkapják ezt a juttatást. Kiharcolták az e-recepthez való hozzáférés könnyítését, a gyógyászati segédeszközök való könnyebb
hozzáférést, a hitelmoratórium meghirdetését, a távoktatás keretében több javaslatukat alkalmazta a kormány, és az érettségi kapcsán is megtették javaslataikat. Felléptek a családon belüli erőszak ellen és feltártak olyan ügyeket, amelyek rávilágítottak a kormány hibáira a járványkezelésben, például a kórházi ágyak drasztikus és indokolatlan kiürítésével
kapcsolatban – mondta.
Hangsúlyozta: a Magyar Szocialista Párt és parlamenti frakciója is azért küzd, hogy „egy demokratikus, toleráns, szociálisan érzékeny, igazságos és környezettudatos országot tudjunk építeni”.
Az MSZP politikájának első pillére a jogbiztonság és a demokrácia újjáépítése.
A második a társadalmi igazságosság és a szociális érzékenység, „hogy mindenki hozzáférjen a megfelelő egészségügyi ellátáshoz, a megfelelő oktatáshoz; hogy a fizetések mindenhol emelkedjenek, ne legyenek egyenlőbbek az egyenlők között; hogy a nyugdíjak emelkedjenek és meg
lehessen élni a nyugdíjakból”, és a lakhatási válságot kezeljék.
A harmadik pillér pedig a környezetünk kizsákmányolása elleni küzdelem.
Az MSZP ezzel a politikával készül az ellenzéki együttműködésre. A párt képviselői és helyi szervezetei is készen állnak, hogy részt vegyenek mind a 106 választókerületben az előválasztásokon, hogy a miniszterelnök-jelöltet előválasztáson válasszák ki, s hogy közös ellenzéki listával, közös programmal és közös vízióval készüljenek 2022-re.
„A fő célunk a kormányváltás, mert mi egy élhetőbb, igazságosabb és szolidárisabb országban akarunk élni!” – hangsúlyozta.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031