A bírósági ítélkezés színvonalán van mit javítani - Senyei György, a bírói hivatal új elnökeVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:A bírósági ítélkezés színvonalán van mit javítani - Senyei György, a bírói hivatal új elnöke
Forrás: Pesti Srácok, 2020/02/04 16:15

A bírósági ítélkezés színvonalán van mit javítani - Senyei György, a bírói hivatal új elnökeSenyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) decemberben megválasztott elnöke a PestiSrácok.hu kérdésére azt ígérte, néhány napon belül konkrét választ ad arra is, hogy a gyöngyöspatai, botrányt kavaró kártérítésekről ítélkező bírók jártak-e a Soros-hálózat érzékenyítő tréningjeire. Az elnök határozott fellépést ígért a szegedi bírói összeférhetetlenségek ügyében is, de nyomatékosította, hogy amíg nem zárul le az általa kezdeményezett vizsgálat, addig a törvényes kötelezettsége révén sem kommentálhatja a történteket. Senyei György az általa összehívott keddi sajtó-háttérbeszélgetésen arról is beszélt: a bíróságok az alaptörvényben írt kötelezettségeiknek csak és kizárólag akkor tudnak, akkor tehetnek eleget, ha a bíróságokat, a bíróságok működését a békesség és a rend jellemzi. Ezzel kapcsolatban megjegyezte azt is: az, hogy a törvényhozói, végrehajtói és bírói hatalom egymástól elválasztva működik, nem jelenti azt, hogy a bíróság ítéletei ne lennének kritizálhatóak. De azt is látni kell, hogy esetenként a bírósági ítéletek kritikája ugyan formailag bírósági kritika, valójának azonban sokszor a jogszabályok kritikája - jegyezte meg.
Készítette: László Petra/PestiSrácok.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2020 Szeptember »«
2020 Szeptember
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930