22. Zsidó Kulturális Fesztivál - Illényi Katica ... 6.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:22. Zsidó Kulturális Fesztivál - Illényi Katica ... 6.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/07/25 14:45

22. Zsidó Kulturális Fesztivál - Illényi Katica ... 6.Hamarosan kezdődik a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál ... 2019. szeptember 1-9. között rendezik meg a 22. Zsidó Kulturális Fesztivált Budapest hét csodálatos helyszínén az "Együtt lenni jó!" szlogen jegyében.
Az esemény kapcsán sajtótájékoztatót tarttak, melyen részt vett Vattamány Zsolt, a VII. kerület polgármestere, Dr. Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH ügyvezető igazgatója, Mester Tamás, BZSH elnöke.
A fesztivál fellépői közül részt vett az eseményen Jávori Ferenc Fegya (Budapest Klezmer Band), a Vujicsics együttes és a Söndörgő együttes képviselői, Masa Tamás (Sabbathsong Klezmer Band), Malek Andrea és Jáger Bandi (Malek Andrea Soulistic), Illényi Katica, Bauer Andrea, Farkas Mira ...
A Zsidó Kulturális Fesztivál ebben az évben is világszínvonalú programokkal, nemzetközi hírű fellépőkkel és csodálatos helyszínekkel várja a látogatókat.
A kivételesen gazdag magyar zsidó kultúra, közös kultúránk köt össze minket, zsidókat és nem zsidókat, vallásosokat és nem vallásosokat, fiatalokat és időseket, anyaországi és határon túli magyar hitsorsosainkat.
A társadalomban a művészet az a közvetítő eszköz, amelynek révén megtalálhatjuk a legegyenesebb utat a másik ember felé, ezért a rendezvénysorozat nem csak a művészet szeretete és szemléletformáló, világjobbító ereje miatt fontos, hanem azért is, mert a Zsidó Kulturális Fesztivál révén megmutathatjuk a magyar-zsidó kultúra kincseit, tradicionális-, komoly- és könnyűzenei remekléseit, irodalmi műveit.
Az idei Zsidó Kulturális Fesztivál szervezésekor is, akár az előző években, az igényesség és a magas színvonal kettős jelszava vezetett minket. Ugyanakkor szerencsések is vagyunk, hiszen a kortárs zenei élet zenei olyan kiválóságai fogadták el meghívásunkat, mint Balázs Fecó, Bódy Magdi, Bodrogi Gyula, Bródy János, Gerendás Péter, Illényi Katica, Király Viktor, Malek Andrea, Müller Péter Sziámi, Szulák Andrea, Tolcsvay László, Veres Mónika Nika, Voight Ági, Zséda és mások, továbbá olyan remek együtteseket láthatunk vendégül, mint a Budapest Klezmer Band, a Sabbatshong Klezmer Band vagy a Vujicsics-Söndörgő. Szokás szerint lesznek könnyűzenei rendezvények éppúgy, mint népzenei koncertek, sőt, idén először különleges szalonesteket is rendezünk a klasszikus zene rajongóinak.
Kiemelt helyszínek: Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti zsinagóga, a Goldmark terem és a Bálint. De várjuk rendezvényeinken a Wesselényi 17-ben és az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Moderátor: Farkasházi Réka, színész, műsorvezető.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031