Klónozás – Prof. Dr. Dinnyés András | Laikus KÓDOLATLAN 2021#3Videó: Egészség, orvoslás, gasztronómia, receptvideók, szépségápolás, divat, kikapcsolódás, szabadidő:Klónozás – Prof. Dr. Dinnyés András | Laikus KÓDOLATLAN 2021#3
Forrás: Laikus, 2021/12/01 18:55

Klónozás – Prof. Dr. Dinnyés András | Laikus KÓDOLATLAN 2021#3Dinnyés Andrással, a klónozás hazai "atyjával" és nemzetközileg elismert tudóssal a hihetetlenül izgalmas karrierjéről és tapasztalatairól beszélgettünk. András végzettsége állatorvos, de legtöbben arról ismerik, hogy 2000-es évek elején a skóciai Roslin Intézetben a korábban „Dolly-t”, az első felnőtt sejtből klónozott bárányt előállító csoportot vezette. Legfőbb eredményei: Európában az első klónozott sertés, első génkiütött bárány, majd az első magyar klónozott egér és nyúl létrehozása. Jelenleg a Szent István Egyetem egyetemi tanára, a BioTalentum Kft. ügyvezetője.
A klónozás ivartalan, a véletlent kizáró szaporodási forma, amely során genetikailag azonos, magasabb rendű szervezetek jönnek létre.
A klón lényegi tulajdonsága, hogy az utódszervezet (ami lehet egyetlen sejt is) genetikai szempontból teljesen megegyezik az anyaszervezettel, mivel kialakulása során nem történt olyan ivaros folyamat, amely a gének megváltozására alkalmat adott volna (az esetlegesen fellépő mutációktól most az egyszerűség kedvéért eltekintünk).
A legtöbb embernek a klón szó hallatán mesterséges módon, egy teljes emberi szervezet előállítása jut eszébe. Ez a fogalom azonban jóval összetettebb ennél. A klónozás egészen a sejtek szintjén kezdődik, s a természet sok esetben saját maga is állít elő klónt. (Wikipédia)
Prof. Dr. Dinnyés András:
https://biotalentum.eu/
LAIKUS WEBOLDAL
https://laikustv.hu
PATREON
https://www.patreon.com/laikus
MŰSORVEZETŐ
Marosi Viktor
https://www.instagram.com/viktormarosiphoto
PRODUCER, MÉDIAÜGYNÖKSÉG:
Amega Full Service - Amega Media
https://www.amega.hu​
https://www.amegamedia.hu​
INSTAGRAM
https://www.instagram.com/laikus.musor/​
FACEBOOK
https://www.facebook.com/laikus.musor​
TIKTOK
https://www.tiktok.com/@laikus.musor
KAPCSOLAT:
laikus@amegamedia.hu
0670-385-00-50
A stúdió enteriőrjét a HegeDekor készítette.
https://www.hegedekor.hu
A műsorban használt hangtechnikai eszközökért köszönet a Hangszer Plázának.
https://hangszerplaza.hu
Mikrofon:
Shure SM7B - https://bit.ly/3hhih9J
Podcast Stúdió keverő:
Rodecaster Pro - https://bit.ly/3jqZ6gu
#laikus #videopodcast #klónozás #talkshow #kódolatlanAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031