"Az a boldogság egy formája, hogy emberekhez közöd van” – Rudolf Péter | Laikus Video Podcast 2021#1Videó: Egészség, orvoslás, gasztronómia, receptvideók, szépségápolás, divat, kikapcsolódás, szabadidő:"Az a boldogság egy formája, hogy emberekhez közöd van” – Rudolf Péter | Laikus Video Podcast 2021#1
Forrás: Laikus, 2021/12/01 18:55

"Az a boldogság egy formája, hogy emberekhez közöd van” – Rudolf Péter | Laikus Video Podcast 2021#1Rudolf Péter Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, kiváló művész magyar színész, színházi-, és filmrendező, producer, forgatókönyvíró, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 2020-tól a Vígszínház igazgatója.
LAIKUS WEBOLDAL
https://laikustv.hu
PATREON
https://www.patreon.com/laikus
MŰSORVEZETŐ
Marosi Viktor
https://www.instagram.com/viktormarosiphoto
PRODUCER, MÉDIAÜGYNÖKSÉG:
Amega Full Service - Amega Media
https://www.amega.hu​
https://www.amegamedia.hu​
INSTAGRAM
https://www.instagram.com/laikus.musor/​
FACEBOOK
https://www.facebook.com/laikus.musor​
TIKTOK
https://www.tiktok.com/@laikus.musor
KAPCSOLAT:
laikus@amegamedia.hu
0670-385-00-50
A stúdió enteriőrjét a HegeDekor készítette.
https://www.hegedekor.hu
A műsorban használt hangtechnikai eszközökért köszönet a Hangszer Plázának.
https://hangszerplaza.hu
Mikrofon:
Shure SM7B - https://bit.ly/3hhih9J
Podcast Stúdió keverő:
Rodecaster Pro - https://bit.ly/3jqZ6gu
#laikus #videopodcast #rudolfpéter #talkshow
Rudolf Péter egy éve a Vígszínház igazgatója. A korábbi vezetés nagy vihart kavaró időszaka után, nem csak az intézmény szellemiségének újjáépítésével, hanem a pandémiás időszak kihívásaival is szembe kellett néznie. A színházi életét teljesen felborította a világjárvány, és szükség volt a streaming szolgáltatásokra az előadások közvetítéséhez. A kérdés felmerül, hogy sikernek könyvelhető-e el alapvetően az online térben bemutatott darab és milyen változásokat hozott a színház működésébe.
A tervezés, a próbák és munkálatok menete teljesen felborult a korábban megszokotthoz képest, amelyre gyorsan kellett reagálnia, ellenben gyakran olyan problémákkal is szemben találta magát, amelyekre korábban nem volt példa.
Egy színház vezetése komplex feladat, és nagy felelősség, amely terhét nem mindenki képes a vállán cipelni. A színházigazgatóvá váláshoz a érdemes a motivációk mélyét megértenünk.
Az Üvegtigris, hazánk egyik legfontosabb kultfilmjévé vált az elmúlt 20 évben. Visszatekintve az időszakra és a filmkészítésre, mindig felmerülnek olyan gondolatok hogy min változtatnánk vagy mit csinálnak másképpen.
Az elmúlt időszakban a magyar filmiparban drasztikus változások mentek végbe. A kétezres évek elején inkább olyan filmek készültek, melyek kifejezetten a magyar közönséghez szóltak, mara pedig inkább a világpiaci felé kezdett a filmgyártás eltolódni. A határok kitolódásának jelenségét nehéz meghatározni, illetve felmerül a kérdés, hogy lehet-e olyan magyaros magyar filmet készíteni, mint az Üvegtigris volt.
A közéletben felmerülő trendi témákhoz nehéz viszonyulni, és a feldolgozásuk is rizikós lehet. A Vígszínház életében is korábbi vezetés körül hatalmas botrány duzzadt, amely után megmaradt sebek begyógyítása komoly feladat, de megvannak azok az eszközök, amelyekkel orvosolni lehet ezeket a problémákat.
A Nemzeti Színház és az SZFE kérdése mellett nem lehet elmenni színházi szakemberként. A párbeszéd és a kommunikáció segítheti a felek közötti megjegyzést és kompromisszumos megoldás is található lenne. A színház és film gyártásának természetesen kell beszélni a jövőjéről, de párbeszéd nélkül nehezen fognak megvalósulni olyan változtatások, amelyek mindkét fél számára megfelelőek. Rudolf Pétert családi szempontból és érinti a kérdés, ezért több szempontból is foglalkoztatja a téma.
Életpálya a rendszerváltás előtti időszakban kezdődött és ott volt a vasfüggöny leomlása idejen, illetve az utána következő korszakban is. Ezek a különböző időszakok más és más hozzáállást illetve munkát igényeltek és a piac is sok szempontból változott.
A szakmai útkeresés mindannyiunkban folyamatosan felmerül, és életünkben vannak olyan meghatározó pillanatok, amelyek eloregorditenek bennünket. Rendezőként és színészként ugyanúgy szembe kell nézni ezekkel a problémákkal az útkeresés során.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930