„Kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak!” –a metró magyar és angol hangja a HangAdókbanVideó: Bulvár videók sztárokról és celebekről, pletykák, botrányok:„Kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak!” –a metró magyar és angol hangja a HangAdókban
Forrás: Blikk videók, 2021/10/22 09:30

„Kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak!” –a metró magyar és angol hangja a HangAdókban"Kérem vigyázzanak az ajtók záródnak!" - ez a mondat úgy ívódott minden budapesti agyába, hogy már el sem kell hangoznia, mégis felcsendül Szalóczy Pál mély hangja a pittyegő figyelmeztetéssel egy időben az agyunkban. A mondat már egyébként tényleg nem hallható. Hallható viszont a magyar állomás-előrejelzés mellett angol is. Rachel Appleby, az ELTE tanárnője beszél hozzánk angolul -kiejtése tökéletes, ez nem véletlen, az Egyesült Királyságból költözött Budapestre.
HangAdók című videó sorozatunk e heti részében a Magyar Rádió és Televízió volt munkatársa, Szalóczy Pál és az ELTE tanára, a II. János Pál pápa tér kimondásával hadilábon álló Rachel Appleby a vendégek.
Interjúnkból többek közt kiderül:
-Szalóczy Pál miért nem örül, ha megkérik, mondja ki az ikonikussá vált mondatok bármelyikét?
-Rachel Appleby miért tartja fontosnak a megfelelő kiejtésű angol mondatokat?
-Hányadik feleségével él Pál, mivel tölti nyugdíjas éveit?
-Mire figyelmezteti Rachel hangja egyetemi tanítványait?
Készítette: Marczali LászlóAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930