GSG STG-44 9 mm PAK gáz-riasztó öntöltő karabély (Sturmgewehr-replika)Videó: Számítástechnika, tudományos kutatások, okostelefon és laptop tesztek:GSG STG-44 9 mm PAK gáz-riasztó öntöltő karabély (Sturmgewehr-replika)
Forrás: Fegyvervideo.hu, 2024/02/12 15:30

GSG STG-44 9 mm PAK gáz-riasztó öntöltő karabély (Sturmgewehr-replika)A német German Sport Guns (GSG) által gyártott STG-44 az egyik legdrágább gáz-riasztó fegyver a piacon (450-600 euró), és a kevés gáz-riasztó vállfegyver egyike egyben.
Ráadásul ez az egyetlen, mely a legendás, és fegyvertörténetileg is rendkívül jelentős, második világháborús német gépkarabélyt, a Sturmgewehr-44-et másolja. Természetesen azonban nem a 7,92x33 mm Kurzpatrone-t, hanem csak a 9 mm PAK riasztópatront tüzeli. Nyilván ennek megfelelően szabad tömegzáras, és az EU-s és PTB-s előírásoknak megfelelően dugig akasztózott a csöve. Torkolattüze nem is nagyon van, de a gáznyomás meglepően magas a csőtorkolatnál.
A nehéz acélzár okán én eleve csodálkozom, hogy öntöltőként működik, de 50 db Kaiser (török, sárgaréz hüvelyes) és 50 db Maxxtech Victory (bosnyák, nikkelezett vashüvelyes) riasztópatron elpuffogtatása során csak 2 db akadályunk volt, pedig vegyesen is táraztuk. Maga a tárazás az acéltestű, 25-töltényes tárba nem egyszerű mutatvány, még a hozzá adott tárazás segítő eszközzel sem. Ugyancsak macerás a szét- és összeszerelés a brutálisan nehezen járó rugós stift okán.
A tok alsó- és felsőrésze a fegyvernek cinköntvény (nehéz is, mint a sár), a kakasos elsütőszerkezet, a zárszerkezet acél, csakúgy, mint az előágy és a fa tusa (nem túl szépen illesztett) lemez-alkatrészei. Összességében kiváló minőségű replika, melyen sajnos a német előírások miatt a tűzváltó csak egy dísz, sorozatot nem tud lőni.
Kinek való ez a holmi? Nyilván nem önvédelemre.
De kiváló lehet csata-újrajátszóknak (reenactment), színházi és filmgyártási célra, vagy csak úgy gyűjtőknek, akiknek a horribilis árú éles replikák (BD) megfizethetetlenek, vagy nincsen rá engedélyük.
ÉS MI IS ÖNFELEDTEM VIGYOROGTUNK, MINT A HÜLYEGYEREKEK:-)))
A gyártó oldala:
https://www.german-sport-guns.com/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930