Fradi Média | A Fradi bajnokának különleges útja a másodosztálytól az aranyéremig | 2023.08.11.Videó: Sport videók, közvetítések:Fradi Média | A Fradi bajnokának különleges útja a másodosztálytól az aranyéremig | 2023.08.11.
Forrás: FradiMedia, 2023/08/11 13:45

Fradi Média | A Fradi bajnokának különleges útja a másodosztálytól az aranyéremig | 2023.08.11.Fradi Média | A Fradi bajnokának különleges útja a másodosztálytól az aranyéremig | 2023.08.11.
Férfi jégkorong, Erste Liga, 2022/23-as szezon, rájátszás, negyeddöntő, 6. mérkőzés, Budapest, Tüskecsarnok, hosszabbítás, a találkozó 73. perce. A pillanat, amikor a Ferencváros mezében mindössze 15. mérkőzésén jégre lépő Turbucz Martin végleg belopta magát minden Fradista jégkorongszurkoló szívébe. A 28 éves játékos pályafutása különleges ívet járt be az elmúlt időszakban. 2022 nyarán, miután a győri együttes megszűnése miatt csapat nélkül maradt, nem kapott Erste Ligás szerződést. Már-már civil karrierje építésébe kezdett, de közben a szegedi másodosztályú együttesben azért folytatta a hokit, nem is akárhogy: kilenc Andersen Liga meccsen 34 pontig jutott. Erre a motivált, profi teljesítményre figyelt fel januárban, az alapszakasz hajrájában a Fradi vezetőedzője, Fodor Szabolcs.
A támadó nem akármilyen teljesítménnyel hálálta meg, hogy esélyt kapott a Fraditól. Egy rossz ősz után a rájátszásért küzdő csapatban hamar az első sorban találta magát a kapitány, Nagy Gergő és Kulmala Rasmus mellett. Az alapszakaszban 9 meccsen, 9 pontot szerzett, a rájátszásban pedig további 10 ponttal járult hozzá saját maga első, egyben az FTC történelmi 30. magyar bajnoki címének megszerzéséhez, valamint az Erste Liga-ezüstéremhez. Ez a teljesítmény pedig a szezon lezárulta után kétéves szerződéshosszabbítást ért a játékosnak, és a Magyar Jégkorong Szövetség is díjazta Martin végletekig való küzdését. Az idény végi egyéni díjak közül ő érdemelte ki a Mr. Spirit-díjat, ami a jégkorong iránt leginkább elkötelezett játékosnak jár, aki legjobban példázza a sportemberi magatartást, az elhivatottságot és az alázatot.
Bátran mondhatjuk, Turbucz Martin új otthonra lelt a Ferencvárosnál, ez pedig szintén érdekes történet, hiszen 15 éves korától, 2009-től 9 szezonon át volt az Újpest játékosa. Édesapja óriási szurkolója a lila-fehéreknek, de családja és barátai is számos szállal kötődnek a Megyeri útiakhoz. Az átélt élmények hatására viszont Martin is egyre közelebb került az FTC-hez, olyannyira, hogy férfi labdarúgóink Shamrock Rovers elleni mérkőzésén ő maga is a Groupama Aréna lelátóján szurkolt a Fradi győzelméért. Jó meccset választott, szép győzelmet élhetett át a helyszínen, a Fradi TV stábja pedig kihasználta az alkalmat, hogy a helyszínen beszélgessen vele a mögöttünk hagyott, nem akármilyen évről.
Iratkozz fel csatornánkra, hogy ne maradj le a FradiMédia egyetlen videójáról sem: https://www.youtube.com/c/fradimedia
---------------------------------------
Fradi Jegy- és bérletvásárlás: https://meccsjegy.fradi.hu/ 👈
Fradi Facebook: https://www.facebook.com/fradi.hu/ 👈
Fradi Instagram: https://www.instagram.com/ftcofficial/ 👈
Fradi TikTok: http://vm.tiktok.com/Udqj5H/ 👈
Fradi Twitter: https://twitter.com/Fradi_HU/ 👈
Fradi Applikáció:
Android: https://goo.gl/NDRD5T 👈
iOS: https://goo.gl/dxEL6e 👈Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930