2016 08 22 HíradóVideó: Regionális hírek, események:2016 08 22 Híradó
Forrás: Dunaújváros TV, 2016/08/22 20:45

2016 08 22 HíradóÉvad – Megtartották az évadnyitó társulati ülést a Bartók Kamaraszínházban.
Govority – Elindultak a képzések a nyelviskolákban. Az angol és a német után, az orosz nyelvtanfolyamokra iratkoznak be a legtöbben.
Fejlesztés – A következő hetekben, kérdezőbiztosok keresik majd fel a lakosságot a városi közlekedéssel kapcsolatban.
Nyitva tartás! Augusztus 22-e, hétfőtől véget ér a nyári, rövidített nyitva tartás időszaka a könyvtárban. Ettől kezdve hétköznaponként már a megszokott nyitvatartási időben, délelőtt 10 órától, egészen este 18 óra 30 percig várja a látogatókat a Felnőtt- és Gyerekkönyvtár. Ugyanakkor fontos tudni, hogy augusztus 27-én, szombaton, még zárva tart az intézmény. Az első hétvégi nyitva tartási nap, szeptember 3-a.
FELKONF- Érettségi. A Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskolában lesz az őszi érettségi vizsga. Jelentkezni szeptember 5-éig az iskola Apáczai úti telephelyén, az Apáczai Csere János utca 13-ban lehet hétköznap 8 és 15 óra között. A kitöltött jelentkezési lap mellett a tanulóknak személyi irataikat is magukkal kell hozniuk. További információt a dunaferriskola.hu oldalon találnak.
Erdélyi kórus városunkban! Szeptember 9-én, este 18 órakor az Evangélikus Templom egy jótékonysági hangversenynek ad otthont. Az Erélyből érkező 30 fős kórus előadásában többnyire vallási énekek hangzanak el. Az esemény bevétele a Jószolgálati Otthon gondozottjait támogatja. A belépés díjtalan, de minden felajánlást szívesen fogadnak.
Fenntartható közlekedés. A dunaújvárosi lakók megkérdezésével kezdődik a közlekedésfejlesztés és életminőség javítása projekt Dunaújvárosban. A program során augusztus 22-e és október 5-e között kérdezőbiztosok keresik fel a háztartásokat. A megkeresések célja megismerni a lakók közlekedési szokásait.
Fölényes diadal! 5-0-s győzelmet aratott a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Dobos Barna együttese hazai pályán a Paks együttesét múlta felül. A találkozó első félideje gól nélküli döntetlennel zárult. A fordulás után sorrendben Tóth, Király, majd Dobos is betalált. Utóbbi két játékos ráadásul duplázott, kialakítva ezzel, az 5-0-s végeredményt. Győzelmének köszönhetően a DPASE harmadik az nb3-as bajnokság középcsoportjában. A Dunaújvárosiak legközelebb Békéscsabára látogatnak.
Kedden fokozatosan mindenhol felszakadozik a felhőzet, és naposra fordul az idő. A kezdetben még viharos lökésekkel kísért északi szél délutánra mérséklődik. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.
--------------------------------------------
A Bizalom Évada. Megtartotta évadnyitó rendezvényét a Bartók Kamaraszínház társulata. Az eseményen ismertették a 2016-17-es évad programja mellett a személyi változásokat, illetve a célkitűzéseket.
FELKONF- Nyelviskolapadban. Az iskolai évkezdés közeledtével a nyelviskolák megkezdik a munkát. Továbbra is az angol a legnépszerűbb idegen nyelv, de a német mellett napjainkban már az orosz iránt is egyre többen érdeklődnek. A legtöbb diák már nem egy, hanem több nyelvet is tanul.
FELKONF –Sportünnep! Idén is megrendezték az „I. Szent István” strandlabdarúgó tornát. A megmérettetést, jobb gólkülönbségének köszönhetően a ME-SziFrucht nyerte meg. A kupán jutalomban részesült a gólkirály, a legjobb kapus, valamint a legjobb mezőnyjátékos is.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031