Magyar sikerrel ért véget a Hargita RallyVideó: Regionális hírek, események:Magyar sikerrel ért véget a Hargita Rally
Forrás: Hargita TV, 2013/10/29 15:45

Magyar sikerrel ért véget a Hargita RallyMagyar sikerrel ért véget a hazai rali bajnokság utolsó versenye, a Hargita Rally. A Székelyudvarhely és környékén tartott verseny első pillanatától magyar pilóta állt az élen, a gyorsasági szakaszgyőzelmeken is két magyar és egy olasz versenyző osztozott, viszont a nagyon technikás és gyors pályák sok áldozatot szedtek, ennek ellenére a nézőket valóban kiszolgálták a ralisok.
Pénteken a Homoródszentmárton -- Homoródalmás és a Homoródfürdő -- Homoródkeményfalva közötti szakaszt, valamint a Székelyudvarhelyen tartott szuperszpeciált is Botka Dávid nyerte, a magyar párost mindössze 13,7 másodperc hátránnyal a kolozsvári Keleti Edvin és 17,8 másodperces lemaradással Szabó Gergő követte. Az első versenynap rengeteg néző látogatott ki az első szelektívre, amely nemcsak a rendezőket, hanem a viadal fővárosi vezetőit is némiképp meglepte, hogy aztán a szuperszpeciálra kilátogató tömeg láttán már ámulatba is estek: Székelyudvarhelyen több ezren nézték a városközpontban tartott gyorsasági szakaszt. Hat versenyző viszont nem örült az első nap végén, közöttük az egyik nagyágyú, Bogdan Marisca sem, akinek a második szelektív jelentette a verseny végét, Simone Tempestini autóját viszont szombat hajnalra megjavították, így ő a Super Rally égisze alatt újra elindulhatott.
Szombat reggel a Máréfalva és Kápolnás köztti 5-ös gyorson eldőlt a 3-as géposztály bajnoki címe, hiszen az egyik esélyes, Rares Tomita feladásra kényszerült, így Keleti Edwinnek egy harmadik helyet kellett elcsípnie ahhoz, hogy a géposztály legjobbja legyen. A Dietrich Árpád nevét viselő Szentegyháza és Madarasi Hargita közötti 6. szakasz céljába Botka törött féltengellyel érkezett meg, a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros autójának lassú defektje volt, de elfolyt a Dacia Logan kapcsolószekrényéből az olaj is. Szerencsére a székelyudvarhelyi szervizparkba leért mindkét páros és a szerelők megoldották a problémákat. Máréfalván másodszor Simone Tempestini bizonyult a leggyorsabbnak, Homoródfürdőn pedig Botka, ám előnye már mindössze 2,1 másodperc volt honfitársával, Szabó Gergővel szemben. Az utolsó máréfalvi szakaszon aztán Botka autója felmondta a szolgálatot, Szabóék behúzták az utolsó két szakaszgyőzelmet, így az ölükbe hulló lehetőséggel élve megnyerték a nyolc év szünet után a hétvégén megrendezett 21. Hargita Ralit.
Habár a tisztes helytállás volt a szebeni viadal után a Hargita ralin is a csíki páros célja, remekül szerepelt a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre alkotta duó. A 9-es géposztályban 17 induló volt, 11-en fejezték be a versenyt, a csíkiak pedig a hatodik helyen zártak. A Dacia Loganok között a Teslovan--Cseh páros a negyedik lett, míg az összetett értékelésben a 17. helyen zártak.
A Hargita Rali pontszerzői: 1. Szabó Gergő (Mitsubishi Lancer EVO 10 R4), 2. Keleti Edwin (Mitsubishi Lancer EVO 10), 3. Dan Gartofan (Skoda Fabia S2000), 4. Soós Hortea István (Subaru Impreza N11), 5. Ungur Daniel (Subaru Impreza R4), 6. Juhos Zoltán (Mitsubishi Lancer EVO 10), 7. Lovász Pál (Subaru Impreza R4), 8. Adrian Raspopa (Citroen DS3 R3T), 9. Horatiu Savu, 10. Catalin Cismaru (mindketten Mitsubishi Lancer EVO 9).
A bajnokok
Összetettben és a 2-es géposztályban Francois Delecour lett a bajnok, a francia címvédő a Hargita Ralin el sem indult. A dobogó második fokára Botka Dávid állhat fel, míg a harmadik helyen Marco Tempestini zárt összetettben és a 2-es géposztályban egyaránt.
A 3-as géposztályt Keleti Edvin nyerte Rares Tomita és Horatiu Savu előtt, a kétkerék meghajtású autósok közül Alexandru Filip lett a bajnok Adrian Raspopa és Sebastian Barbu előtt. A 9-es géposztály és a Dacia Logan-kupát is Raul Badiu nyerte Florin Tincescut megelőzve, a 11-es géposztályban Daniel Ungur már három futammal ezelőtt bezsebelte a bajnoki címet. A kezdők között Raul Olesch, a 23 év alatti pilóták között Simone Tempestini bizonyult a legjobbnak. A csapatversenyt az ESD Rally Team nyerte a Napoca Rally Academy, a BCR Leasing Team és a Bákó Rally Team előtt.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031