XVIII. Töltöttkáposzta FesztiválVideó: Regionális hírek, események:XVIII. Töltöttkáposzta Fesztivál
Forrás: Hargita TV, 2013/10/07 13:45

XVIII. Töltöttkáposzta FesztiválAz elmúlt évek során a parajdi nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivál megszervezése többször is komoly akadályokba ütközött, de tavaly történt meg először, hogy a tündérvár alatti sokadalom lebonyolítása elmaradt. A rendkívül népszerű gasztronómiai ünnep létezésének fontossága igazából ekkor tudatosult a parajdi közéletben, olyan hibának minősült, amelynek újbóli elkövetésével senki nem kívánt ismételten szembesülni. Nem véletlen, hogy összefogásból jelesre vizsgázva, a parajdiak egy emberként álltak a fesztivál ügye mellé. Így a tavalyi kihagyás után a sóvidéki település önkormányzata a sikeres pályázati pénzek hiányában is felvállalta a költségek fedezését, s a térség civilszervezeteivel (Sóvidék--Hegyalja Turisztikai Egyesület, Sóvidék Kistérségi Egyesület, Sóvidék--Hegyalja HACS Egyesület, Sótörő Hagyományőrző Egyesület) közösen, továbbá a parajdi sóbánya támogatásával az elmúlt hétvégén 18. alkalommal is életre hívta Erdély egyik legrangosabb gasztronómiai eseményét.
Bokor Sándor, Parajd polgármestere
Háromnapos csodát ígértek a szervezők, és állták szavukat. A rendezvénysorozat fő helyszíne ezúttal is a központi park volt, a színpadon zajló programok, a büfék és a hatalmas sörsátor, illetve nem utolsósorban a gasztronómiai verseny 24 résztvevőjének látványosan feldíszített standjai és a számtalan recept alapján készülő töltelékes káposzta ínycsiklandozó illata csak úgy vonzotta az érdeklődőket. A verseny nagydíja egyébként az idén helyben maradt, melyet a Vidám Kis Baráti Társaság, azaz két Fülöp család és a Simonfi család csapata szerezte meg.
Borboly Csaba, elnök, Hargita Megye Tanácsa
Lehet ugyan kákán keresni a csomót, sorolni az esetleges szépséghibákat, avagy mindezt meghagyni azoknak, akiknek hiányérzetük van amiatt, hogy a tavalyi elmaradás miatt nem volt mit szidni, tény, hogy az elmúlt hétvégén Parajd a legszebb arcát mutatta a széles világnak, a Töltöttkáposzta Fesztivál újraélesztése pedig önmagában is dicséretes esemény.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031