Híradó 2024.04.18.Videó: Regionális hírek, események:Híradó 2024.04.18.
Forrás: Bajai TV, 2024/04/18 18:30

Híradó 2024.04.18.A Hajós-Bajai Borvidéki Borversenyre huszonkét termelő százhuszonhat bormintával nevezett. A megmérettetésre Császártöltésen került sor április 17-én. Itt nemcsak az derült ki, melyek a borvidék legjobb borai, hanem az is, jó úton járnak-e a pincészetek, továbbá itt választják ki azokat az italokat is, amelyek versenybe szállnak majd a Megye Bora címért is. Frittmann János, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke az eseményen úgy fogalmazott: jelenleg a Duna Régióhoz kötődő borok népszerűek a piacon, amely nagy lehetőség a borvidék számára.
Megszólalók:
Bányai Gábor, országgyűlési képviselő
Koch Csaba, elnök, Hajós–Bajai Hegyközségi Tanács
Vesztergombi Csaba, borász, Szekszárd
Frittmann János, elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
Megtörtént Magyarország legrégebb ideje működő rádiós adóberendezésének a cseréje. Baján a helyi rádiózás az országban elsők között indult el, így már muzeális darabnak számított az 1992-ben beszerelt műsorszóró eszköz. A berendezés a megbízható szolgáltatás mellett a korábbiakhoz képest magasabb minőségű jeltisztasággal dolgozik, valamint a távfelügyelet és a teljes körű programozhatóság is megoldható vele.
Megszólalók:
Dombi István, ügyvezető igazgató, Háttéripari Kft.
Tüske Zsuzsanna, főszerkesztő, Bajai Rádió
A sváb hagyományokkal ismerkedhettek meg a Szent László ÁMK óvodásai a német nemzetiségi héten. A tematikus napok keretében megismerkedhetnek a szokásokkal, a tradicionális ételekkel, a népviselettel és a játékokkal is. A nemzetiségi nevelés a hétköznapokban is megjelenik az intézményben.
Megszólaló: György Hajnalka, német nemzetiségi óvodapedagógus, Szent László ÁMK Óvodája
A holokauszt 80. évfordulója alkalmából idén április 15. és 19. között a Zachor Alapítvány a társadalmi emlékezetért civil oktatási szervezet támogatásával országszerte helytörténeti sétákat szervez, amelybe az Ady Endre Városi Könyvtár és a Bajai III. Béla Gimnázium is bekapcsolódott. A nagyjából másfél órás helytörténeti sétát városunkban Mészárosné Szőnyi Zsuzsanna, a gimnázium magyar-történelem szakos tanára, illetve a Zachor Alapítvány nagyköveti programjának munkatársa vezette.
Megszólalók:
Mészárosné Szőnyi Zsuzsanna, a Bajai III. Béla Gimnázium tanára, a Zachor Alapítvány nagykövete
Csilics Gábor
Az SZTR SE 4 versenyzője indult az elmúlt hétvégén az olaszországi rúdsport versenyen. Egy nagyon erős mezőnyben bizonyították a lányok, hogy helyük van a nemzetközi mezőnyben. A sportolókat a szerda esti edzésen látogattuk meg.
Megszólalók:
Barabás Liliána, SZTR SE
Csallóközi Iza, SZTR SE
Konta Sára, SZTR SE
Takács Petra, SZTR SEAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031