Sportsérülés mentális feldolgozása a futballbanVideó: Regionális hírek, események:Sportsérülés mentális feldolgozása a futballban
Forrás: Fehérvár TV, 2024/03/21 09:00

Sportsérülés mentális feldolgozása a futballbanKurucz Áron mindent megtett azért, hogy profi futballjátékos legyen és ehhez minden adottsága meg is volt. Az MTK, a Vidi és a Főnix színeiben játszott, utóbbiban Szoboszlai Dominikkal egy csapatban. Sportkarrierjét azonban sorozatos sportsérülések miatt fel kellett adnia.
Áron ezzel nincs egyedül, a sportpszichológián belül az egyik leggyakoribb téma a sérülések és ezek mentális feldolgozása - főleg az olyan kontakt sportokban gyakori ez, mint amilyen a futball is. A sportolók óriási kockázatnak vannak kitéve, hiszen ha a sérülésük elhúzódik, visszatér, megélhetésük mellett sportolói identitásuk elvesztését is kockáztatják, ami depresszió kialakulásához és öngyilkossághoz is vezethet - ezért ezt a témát nagyon komolyan kell venni.
Áron példája azoknak is reményt adhat, akik most mennek keresztül egy ilyen nehéz időszakon, hiszen ő azt a fajta pozitív megküzdést választotta, amire a futball tanította: felépítette magát fizikailag, szellemileg és mentálisan, tudatosan előkészítette a “b pályát”, és most erősebb, mint valaha. A Futóterápia podcastban megosztotta történetét és arra is választ kaptunk Poór András erőnléti edzőtől, hogy mennyire reális ma az, hogy egy kisgyerekből profi focista váljék.
Fejes Dóri vagyok, sportpszichológus, az FDRT © futóterápia megalkotója. Futóterápia című podcast sorozatomban 10 új témával és érdekes vendéggel jelentkezem, akikkel bemutatjuk, hogy milyen pozitív hatásokkal bír mindennapi életünkre a sport. Tartsatok velem!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930