Híreink: Mesés Újbudáról gyerekeknekVideó: Regionális hírek, események:Híreink: Mesés Újbudáról gyerekeknek
Forrás: ÚjbudaTV, 2024/03/12 17:30

Híreink: Mesés Újbudáról gyerekeknekBemutatták, majd ünnepélyes keretek között átadták az „Újbuda gyerekeknek” című kiadványt február elején. Az eseményen dr. László Imre polgármester köszöntötte a jelenlévő pedagógusokat és az iskolák képviselőit. Elmondta, örömmel jött el ennek a valóban fantasztikus kiadványnak a bemutatójára. A könyvet az 1990-es években híres TeszVesz Város című sorozathoz hasonlította, amely a mai napig népszerű. Az összetartozásról szól, segítségével a gyerekek játszva tanulhatnak a városi lét szépségéről és kihívásairól. A mostani könyv is ezt a célt szolgálja. Újbuda mást és mást jelent a gyerekeknek és felnőtteknek. Fontos, hogy előbbiek az őket foglalkoztató módon ismerkedjenek a környezettel. Ezért ez a könyv hiánypótló – tette hozzá a polgármester.
A kiadvány Újbuda Önkormányzatának megbízásából a kultúrAktív Egyesület „Tiéd a város” című könyvsorozatának részeként jelent meg. A kerület oktatási intézményei és negyedikes tanulók ingyen kapják majd meg. A kiadvány célja, hogy a gyerekek játékos feladatok segítségével fedezzék fel saját környezetüket, és komplex képet kapjanak annak történetéről, értékeiről, intézményeiről és infrastruktúrájáról. A kiadvány a helyi kötődést erősíti, hogy az itt élő gyerekek jobban tájékozódjanak a környezetükben, nyitottabbak legyenek a sajátosságok iránt, azonosuljanak vele, és aktívan vegyenek részt az épített környezetük, a helyi értékek megőrzésében és formálásában.
ℹ A könyvet Rozgonyi Sarolta és Tóth Eszter írta és Remsey Dávid grafikus illusztrálta.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930