Híreink: Újbudán adták át a Magyar Civil Becsületrendet,Videó: Regionális hírek, események:Híreink: Újbudán adták át a Magyar Civil Becsületrendet,
Forrás: ÚjbudaTV, 2024/02/15 14:30

Híreink: Újbudán adták át a Magyar Civil Becsületrendet,Újbudán adták át a Magyar Civil Becsületrendet, amelyet az Ars Humana Hungarica alapított. A díjazottak – az alapítók szándékai szerint – olyan emberi értékeket képviselnek, mint becsület, tisztesség, együttérzés, szabadság.
2023-ban Karsai Dániel alkotmányjogásznak ítélte a díjat a kuratórium, azért a küzdelemért, amelyet az eutanáziához való jogért folytat. Laudációjában Halmai Gábor alkotmányjogász arról beszélt, Karsai Dániel egy olyan harcot vív, ami nélkül nincs szabadság és nincs demokrácia.
Az ünnepségen felszólalt dr. László Imre, Újbuda polgármestere. Elmondta, most elsősorban orvosként szól a közönséghez, és az orvosok a gyógyításra, az élet védelmére esküsznek fel. „De van, amikor fel kell tenni a kérdést: tudunk-e segíteni? Meg tudjuk-e gyógyítani ezt a betegséget?” – mondta dr. László Imre. „Ha a válasz nem, akkor adjuk meg az önrendelkezés jogát, a jogot a döntéshez.” A polgármester támogatásáró biztosította Karsai Dánielt és kifejtette, tisztelettel figyeli törekvését, amivel azoknak az embereknek az érdekében, lép fel, akik épp olyan kiszolgáltatott helyzetben vannak mint ő.
Karsai Dániel megköszönte a kitüntetést és hozzátette: az ilyen elismerések adnak erőt neki a küzdelem folytatásához. Az Újbuda TV-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy nem adja fel a harcot, annak ellenére, hogy nem tudja, élni fog-e a lehetőséggel, ha az ügyben pozitív döntés születikAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031