FÉLÓRA: Januári Mássalhangzó - Závada Pál III. részVideó: Regionális hírek, események:FÉLÓRA: Januári Mássalhangzó - Závada Pál III. rész
Forrás: ÚjbudaTV, 2024/01/22 14:00

FÉLÓRA: Januári Mássalhangzó - Závada Pál III. részTótkomlósi szlovák kisebbségi környezetből származik, amelynek tagjai mára már elmagyarosodtak – mesélte el Závada Pál a B32 Mássalhangzó című portrébeszélgetés sorozatának januári előadásán. Az író felidézte, hogy mind a négy nagyszülője szlovák származású volt, szlovákul beszéltek, de nem nemzetiségi öntudatból, hanem mert ez a családi szokások része volt. „Olyan volt ez, mint a házi szőttes, vagy a kolbász receptje” – magyarázta a műsorvezetőnek, Grézcy Zsoltnak. A gyerekkoráról beszélve még hozzátette: „Nagyon jó gyerekkorom volt, a szüleim elfogadták amit csináltam, például hagytak olvasni, pedig ez faluhelyen nem volt jellemző.”
Később, az egyetemen szociológiát tanult, innen ered az ismerettsége Ferge Zsuzsa Széchenyi-díjas szociológussal, aki néhány tanítványát kiválasztotta, köztük Závadát is, és együtt dolgozott velük. „Fergét imádtam, szellemi pótanyámként tiszteltem” – mondta el Závada Pál, akit akkoriban inkább már az írás vonzott, így befejezte a szociológiai munkát. Gréczy Zsolt kérdezett a Jadviga párnája c. regényről is, ami rövid idő alatt hatalmas sikert aratott. Závada ezzel kapcsolatban felidézte, hogy sokat töprengett, vajon a könyv népszerűségéhez mennyit tett hozzá a reklám és mennyit a regény valódi értéke.
Az író az este végén felolvasott a most készülő regényéből.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031