240104 HírszemleVideó: Regionális hírek, események:240104 Hírszemle
Forrás: Tatai Televízió, 2024/01/04 08:45

240104 Hírszemle0:00 Hírszemle
1:08 A karácsonyi menüsor, szinte elengedhetetlen szereplője a hal. Bár Magyarországon, az európai átlaghoz képest, kevés halat fogyasztunk, az adventi időszakban, mégis megnő az alapanyag iránti kereslet. Tatán több lehetőség közül is választhattak a vásárlók, sokan az élőhal mellett döntöttek, amelyet, aztán otthon készítettek el a családok. A Tatai Televízió stábja a Szentestét megelőző két napon is ellátogatott a Várárokban zajló vásárba, ahol 22-én a hömpölygő tömeg volt a jellemző, 23-án pedig az üres kondérok, hiszen szinte mindent eladott az egység. A részletekről Mészáros Levente Frigyes, a Várárok Terasz és Bisztró szakácsa számolt be, mind a két alkalommal.
4:45 Az élőhal vásárra kortól, nemtől függetlenül nagy volt a kereslet. A legtöbben Tatáról érkeztek a Várárokba, de Tatabányáról és a környező településekről is sorra érkeztek a vásárlók. A megkérdezések alapján, idén is a halászlé, illetve a rántott halételek voltak a legnépszerűbbek, de egyéb fogasok is készültek az alapanyagból. A helyszínen Boglári Zoltán, képviselő is szemügyre vette az árut, hiszen elmondása alapján, az ő családjában is több generációra visszanyúló hagyománya van az ünnepi fogás elkészítésének.
5:51 December 23-án hó fedte táj lepte meg az árusokat és a vásárlókat egyaránt. Az időjárás, azonban nem vette el senki kedvét az alapanyagok beszerzésétől. Bodó Kinga idén az utolsó pillanatra hagyta az élőhal vásárlást, azonban halászlé rendelést még tudott leadni a helyszínen.
6:56 A halászlé több vendéglátóegységnél is sláger terméknek számított az ünnepi időszakban. A karácsonyt megelőző napokban, pedig több helyszín is készült elviteles ételekkel, ezzel is megkönnyítve a családok készülődését december 24-re. A tatai halas fogások pedig méltán népszerűnek bizonyultak, Toma Gina a Szörf Bisztó üzletvezetője például pozitívan nyilatkozott a halas ételek iránti keresletről.
8:30 Természetesen a tóparti vendéglátóegységben is nagy volt a forgalom a karácsonyt megelőző napokban. Akárcsak az élőhal árusítás esetében, itt is a tataiak keresték első sorban a fogásokat, de természetesen messzebbről is érkeztek vásárlók. Szabó Péter Győrből utazott városunkba a friss halászléért.
9:27 Bár sokan vásároltak kész vagy előkészített fogásokat az ünnepi asztalra, szinte kivétel nélkül nagy volt a sürgés-forgás a háztartásokban a karácsonyt megelőző időszakban. Stábunk a Malom és Kacsa Étterembe is ellátogatott, ahol Tóth Tivadar, az egység séfje mutatott be egy ünnepi, halas receptet és árult el pár trükköt, amelyet érdemes kipróbálniuk a gasztronómia szerelmeseinek.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930