A boldog párkapcsolat titkaVideó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:A boldog párkapcsolat titka
Forrás: RTL Klub, 2017/03/30 19:45

A boldog párkapcsolat titkaMit tehet az, aki csak egy ölelésre vágyik, de a szerelme ezt nem veszi észre? Mit tegyen az, aki nem tudja kitalálni, mire vágyik a társa, nem gondolatolvasó, viszont biztos abban, hogy szereti a párját? A világ egyik legismertebb párterapeutája segít rendezni kapcsolatainkat!
Vajon mi lehet az életre szóló szeretet titka? Egy 25 éves elmélet elárulja. Az öt szeretetnyelv fogalmát Gary Chapmannek köszönhetjük, aki interjút adott a Fókusznak. A 79 éves amerikai író 45 éve él boldog házasságban, és párkapcsolatról szóló könyvei milliók házasságára voltak hatással.

 


 


 

Amerikából származik, keresztény író, rádiós műsorvezető, és párkapcsolati szakértő. 35 éve foglalkozik tanácsadással. Az öt szeretetnyelv című könyvét 50 nyelvre fordították le, még Szaúd-Arábiában is tartott már ezzel kapcsolatban előadást, és évek óta töretlenül a New York Times Best Seller-lista élén áll.

Az öt szeretetnyelv a következő: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek és testi érintés. Az azonban, hogy kinek mi az elsődleges szeretetnyelve, egyéne válogatja.

 


 


 

Ahhoz, hogy a másik érezze a szeretetünket és a törődést, az ő szeretetnyelvén kell beszélnünk. Ehhez azonban rá kell jönnünk arra, számára az öt választási lehetőség közül melyik a legfontosabb.

Chapman szerint ezt már a kapcsolat korai szakaszában alkalmaznia kellene minden párnak. Akkor kevesebb válás lenne, és sokkal boldogabbak lennének a házastársi kapcsolatok is. De nem csak a szerelemben lehet használni a szeretetnyelveket.

„Nagyon nagy segítségükre tud lenni a szülő-gyermek kapcsolatban, illetve a tinédzsereknél. A szülőnek meg kell ismernie gyermeke elsődleges szeretetnyelvét, és abból nagyon-nagyon sokat adni. Ha már gyermekkorban megismerkednek az öt szeretetnyelvvel, akkor felnőttkorban is nagyobb lesz az érzelmi intelligenciájuk.”

 


 


 

A különböző kapcsolatokról szóló könyvsorozata világhírű. Az író népszerűségét mutatja, hogy nyolc évvel ezelőtt kapott meghívást Magyarországra, és csak most tudott eljönni. Az elmúlt napokban több előadást és dedikálást is tartott Szegeden, Pécsett, Debrecenben és Budapesten is.

Az életre szóló szeretet titka tehát az, hogy nap-mint nap dolgozzunk rajta. Gary Chapman szerint bármely megromlott kapcsolat javítható, ha mindkét fél igazán akarja, és tesz érte. Hiszen a szeretet szeretetre ösztönöz!

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031