Veszélyben a demokrácia és az „európai értékek”? Tisztáztuk a fogalmakat!Videó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Veszélyben a demokrácia és az „európai értékek”? Tisztáztuk a fogalmakat!
Forrás: RTL Klub, 2017/02/23 19:45

Veszélyben a demokrácia és az „európai értékek”? Tisztáztuk a fogalmakat!Veszélyben a demokrácia és az úgynevezett „európai értékek”? Utat tör a populizmus a világban? Szavak és kifejezések, amelyekről sokszor halvány képzeteink vannak, hogy valójában mit is jelentenek pontosan.
Egyértelmű a válasz a gimnazistáktól. A demokrácia a nép uralma. Az ókori görög filozófusok is vitáztak arról, hogy vajon tényleg a demokrácia a legmegfelelőbb politikai rendszer a nép számára, a nép uralma valóban virágzáshoz vezet -e. Hiszen a nép-mint kifejtették - nem mindig tudja, mi a jó neki.  Churchill szerint „A demokrácia a kormányzat rossz formája, amely azonban még mindig jobb az összes többinél.”

László Róbert politológus közgazdásszal, választási szakértővel a demokrácia értékeiről beszélgettünk, és arról, ehhez mi köze lehet a focinak.

 


 


Hogy mit jelent a demokrácia, milyen alappillérei vannak, mi a múltja és mit tudunk vele kezdeni, azt számos külföldi oktatófilm mutatja be különböző formában az interneten. Az egyik legérdekesebb az, amikor egy klaviatúra szimbolizálja a demokráciában rejlő lehetőségeket:

 


 


 

Például, hogy szabadon kifejezheted magad, reagálhatsz dolgokra, egyetérthetsz valamivel, vagy éppen hogy nem. László Róbert azt mondja, hogy mi magyarok még tanuljuk a demokráciát, a jogaink gyakorlását, annak ellenére, hogy a rendszerváltás már majdnem harminc éve megtörtént. De az ezt megelőző időszak sem segített abban, hogyan kell ezt jól csinálni.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031