Oláh Gergővel Jézus nyomábanVideó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Oláh Gergővel Jézus nyomában
Forrás: RTL Klub, 2017/01/28 19:45

Oláh Gergővel Jézus nyomábanTehetsége és hite a győzelemig vitte, már négy éve, hogy Oláh Gergő megnyerte az X-Faktort, és a karancslapujtői közmunkás kitört a csendből. Gergő azóta megvetette lábát nemcsak a fővárosban, de a művészvilágban is, és három gyerekes apuka lett. Úgy tűnik, hogy soha egyetlen percre sem felejti honnan jött, háláját ezúttal a Szentföldön is kifejezte sorsa jobbra fordulásáért. Íme Izrael Oláh Gergő szemével és szívével!
Immár 4 éve, hogy kitört a csendből. Oláh Gergő akkor lett egy ország kedvence. Ritkán utazik külföldre, most alkalma nyílt egy kicsit a világot járni. Egy számára nagyon fontos helyszínre, a Szentföldre látogatott el, ahova mi is elkísérhettük. Láthatta, a hagyomány szerint hol élt, prédikált, szenvedett Jézus, énekelhetett ókori romok között és dalolt a helyi magyaroknak. Kecskét és birkát terelt, fát ültetett, és rácsodálkozott mindenre, amiről eddig csak olvasott.


 



Utunkat Tel-Avivban kezdjük. Izrael második legnagyobb városa egy több mint 3 milliós agglomeráció része. A pezsgő világvárost a XX. század elején alapították. Nevét a magyar Herzl Tivadartól kapta, az ő egyik regényének volt ez a héber címe. A Tel-Aviv elnevezés Tavaszdombot jelent.


 


 

Bodrogi Zsuzsa kalauzol minket. Ő több 20 éve idegenvezető Izraelben. Izraelt minden szempontból a sokszínűség jellemzi. Arab, zsidó és keresztény kultúra keveredik itt össze, és az esetek többségében jól megférnek egymás mellett. Yafóban találkozunk az első bibliai utalással. Gergő mindenhol videót készít és fotóz. Ezek egy része a közösségi oldalára kerül, de sokat csak a családi archívumba szán.


 


 

Názáret a város volt a hagyomány szerint Jézus gyermekkorának helyszíne, a bazár is tele van erre utaló áruval. Több templom épült itt egymásra. A modern bazilika falai között találhatunk bizánci és keresztes templom maradványokat is, de a legtöbben a központi helyen található egykori barlangbejáratra kíváncsiak.


 


 

Haifán található a világ legfiatalabb önálló vallásának központja. Az 1 km hosszan egymás fölé elhelyezett 19 teraszt és a gyönyörű kertet a hívők által összeadott 250 millió dollárból hozták létre. A Bahai kert a világörökség része, évente fél millióan látogatják. A kupola a hit első prófétájának síremlékét rejti.


 


 

A bahái hit szerint ugyanaz az Isten küldte a nagy vallások alapítóit, Mózest, Buddhát, Jézust és Mohammedet. Világszerte 5-6 millió hívő gondolja, eljött az idő, hogy emberiség egyetlen világméretű társadalommá egyesüljön. Jeruzsálem a judaizmus, a kereszténység és az iszlám szent városa. Már 7000 évvel ezelőtt is laktak itt emberek. A régészeknek itt mindig lesz munkája.

 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031