Interjút adott a Fókusznak minden idők legmókásabb űrhajósaVideó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Interjút adott a Fókusznak minden idők legmókásabb űrhajósa
Forrás: RTL Klub, 2016/06/03 20:45

Interjút adott a Fókusznak minden idők legmókásabb űrhajósaLegutóbb Bajkonurból lőtték fel a világűrbe. eddig háromszor volt odafent és neki köszönhetjük az űrutazások legmókásabb videónaplóit is. A kanadai Chris Hadfield ezúttal itt Budapesten adott interjút a Fókusznak. Mesélt első űrsétájáról, amelyet majdnem meghiúsított pár könnycsepp, és persze magyar menyéről is, akit odafentről köszöntött is pár éve.
Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés a zeneiparnak – így konferáltuk fel három éve a Fókuszban, amikor elkészült a világ első űrben rögzített videóklipje. Chris Hadfield űrhajós gitárpörgetését azóta több, mint 30 millióan látták az interneten.

Tudják ő volt az, aki lefényképezte Budapestet és üdvözölte a világűrből a Török családod. Milliók követték akkor és azóta a világhálón, a kanadai nemzeti hős most pedig ismét Budapestre látogatott és interjút adott a Fókusznak. 1992-ben megalakult a Kanadai Űrügynökség és asztronautákat toboroztak. Közel 5000 jelentkező közül végül Hadfieldet is kiválasztották. Három év felkészülés után 1995-ben végre elindulhatott a NASA űrhajójával a MIR űrállomásra.

 


 


 

2012. decemberében került fel a Nemzetközi Űrállomásra, ahol 145 napot töltött, többek között parancsnokként.Több tucat humorral fűszerezett videót készített az űrhajósok életéről. Tőle tudhattuk meg, hogy milyen az űrben sírni, hogy szenderülnek álomba az űrhajósok a súlytalanság állapotában, hogy mosnak fogat és mosakodnak az űrállomáson.

A videókat több millióan látták világszerte, Hadfieldnek több mint másfél millió követője lett a közösségi oldalakon. Elmondása szerint iskolákban vetítették a videókat és még ma is ezekkel oktatják az űrhajós jelölteket. Az asztronauta rendszeresen fotózott is, lefényképezte a Balatont és Budapestet is kétszer. Egyik alkalommal üdvözölte a Török családot is, amely bejárat az egész magyar sajtót. A Fókusz akkor megtalálta Dunaharasztiban a híressé vált családot, ahol kiderült, hogy az űrhajós fia, Ewan a magyar családfő egyik lányát, Katát vette feleségül.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031