Terrortámadás: De miért pont Brüsszel?Videó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Terrortámadás: De miért pont Brüsszel?
Forrás: RTL Klub, 2016/03/23 18:15

Terrortámadás: De miért pont Brüsszel?Múlt héten, pénteken fogták el a párizsi terrortámadás fő gyanúsítottját, Salah Abdeslamot, amit a belga hatóságok hatalmas sikerként könyveltek el. Az akció után azonban a belga külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy Abdeslam újabb terveket szőtt Brüsszelben, hiszen számos fegyverhez férhetett hozzá, ráadásul egy új emberekből álló hálózat is kialakult körülötte. Elképzelhető, hogy a mostani merényletek válaszreakciók voltak Abdeslam elfogására.
A 2015. november 13-i, párizsi terrorcselekmények után a Brüsszelbe menekülő Abdeslam és társai jelenléte miatt a belga hatóságok a legmagasabb szintre emelték a terrorveszélyt – a szirénák hangja és a rendőrségi akciók már szinte mindennapossá váltak a környéken. Nem sokkal karácsony előtt üresek voltak az utcák, a terek és a vásárok sem nyitották meg kapuikat az emberek előtt. Az iskolák és az egyetemek is zárva voltak, az egész város megbénult. Az emberek pedig féltek.

Brüsszel Molenbeek nevű kerületét tartják az európai terrorizmus irányító központjának, innen származott Salah Abdeslam is. Brüsszel északnyugati területe korábban dübörgő ipari városrész volt, a 20. század elejére azonban lepusztult külvárossá züllött, ahol csak a szegények maradtak. A környéken a mai napig alig akad munka és évről évre nő az erőszakos bűncselekmények száma.

Elemzések szerint az Európai Unión belül, Belgiumban él a legtöbb dzsihadista, ráadásul ez az az ország, ahol az Unió székhelye is megtalálható, politikusok tucatjai fordulnak meg itt nap, mint nap. Pontosan ezért, a reptéri robbantás alaposan felülírhatja a biztonsági szabályokat a jövőben.

A támadások hatására, Magyarországon is megemelték a terrorkészültségi szintet, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren pedig megjelentek a Terrorelhárítási Központ páncélozott járművei.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930