„Egy egészen különleges stáb alakult ki” - Semmelweis werk (12)Videó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:„Egy egészen különleges stáb alakult ki” - Semmelweis werk (12)
Forrás: InterCom, 2024/01/24 18:15

„Egy egészen különleges stáb alakult ki” - Semmelweis werk (12)#Semmelweis november 30-tól a mozikban!
Meglátta a láthatatlant.
Véghez vitte a lehetetlent.
Semmelweis (Vecsei H. Miklós). Ma legendaként emlékszünk rá: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője.
A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője (Gálffi László) számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok…
És dolgozott mellette egy szülésznő (Nagy Katica), aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.
Az Oscar-díjra jelölt, legendás rendező-operatőr, Koltai Lajos hazai színészek legjobbjaival készítette el a nagy klasszikus filmek méltó utódját, egy különleges ember történetének magával ragadó, látványos és érzelemgazdag krónikáját.
Főszereplők: Vecsei H. Miklós, Nagy Katica, Gálffi László, Kovács Tamás, Lengyel Ferenc, Szűcs Nelli, Elek Ferenc, Mészáros Blanka, Virga Tímea, Kizlinger Lilla, Csapó Attila, Kovács Lajos, Györgyi Anna, Znamenák István, Hajduk Károly, Simon Kornél, Zsigmond Emőke.
Operatőr: Nagy András H.S.C. Vágó: Kovács Zoltán H.S.E.
Zene: Pacsay Attila. Írta: Maruszki Balázs
Producer: Lajos Tamás, Vida Joe. Rendezte: Koltai Lajos
Mozibemutató: 2023. november 30.
Magyar film
Gyártó: Szupermodern FilmstúdióAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930