20. Zsidó Kulturális Fesztivál - Gólem Színházról … 10.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:20. Zsidó Kulturális Fesztivál - Gólem Színházról … 10.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/08/02 18:15

20. Zsidó Kulturális Fesztivál - Gólem Színházról … 10.20. Zsidó Kulturális Fesztivál - A sajtótájékoztató résztvevői: Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Ács Tamás, BZSH elnöke, Dr. Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH ügyvezető igazgatója.
A fesztivál fellépői közül eljöttek: Révész Sándor, Fesztbaum Béla, Nógrádi Gergely főkántor, Oláh Kálmán (Trio Midnight), Farkas Róbert (Budapest Bár), Jávori Ferenc Fegya (Budapest Klezmer Band), Masa Tamás (Sabbathsong Klezmer Band), Jáger Bandi (Malek Andi Soulistic), Beke Farkas Nándor (100 Tagú Cigányzenekar), Bauer Andrea és M. Kecskés András …
Hét budapesti helyszínen várja a közönséget a 20. Zsidó Kulturális Fesztivál könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint színházi- és irodalmi programokkal szeptember 3. és 14. között.
A fesztivál elő programja augusztus 27-én a Frankel Leó úti Zsinagógában egy klezmer est lesz. A Dohány utcai Zsinagógában a Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár közös koncertjét láthatjuk, a Trio Midnight Szakcsi Lakatos Bélával és Tony Lakatossal Gábor S. Pál dalait idézi. Fellép még Koncz Zsuzsa és zenekara, Révész Sándor, a Sabbathsong Klezmer Band, a 100 Tagú Cigányzenekar, a Budapest Jazz Orchestra, Joanne Faulkner és Balázs János, valamint Shmuel Barzilai, Nikola Davis és Nógrági Gergely kántorok.
A Goldmark teremben Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című drámáját és a Somnakaj című cigány musicalt állítják színpadra, Sass Sylvia ária- és dalestet ad Hauser Adrienne zongorakíséretével, emellett látható lesz Nóti Károly Szeressük egymást, gyerekek című darabja is.
A Bethlen téri Zsinagógában az erdélyi és máramarosi népköltészet szólal meg, a Hegedűs Gyula utcai Zsinagógában a Bejn Hajamim zenekar, Malek Andrea és a Klezmerész Együttes ad koncertet. Seress Rezső dalai az Óbudai Társaskörben csendülnek fel Fesztbaum Béla tolmácsolásában, a Magyar Rádió Márványtermében Korcsolán Orsolya hegedűművész ad hangversenyt.
A fesztiválon szeretnénk bemutatni saját értékeinket, valamint azt a szimbiózist, amelyet a magyar és a zsidó kultúra együttműködése jelent és jelentett az elmúlt évszázadokban Magyarországon mondta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930