17. FINA VB magyar turizmusra gyakorolt hatásai tanulmány bemutatása ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:17. FINA VB magyar turizmusra gyakorolt hatásai tanulmány bemutatása ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/08/01 14:45

17. FINA VB magyar turizmusra gyakorolt hatásai tanulmány bemutatása ... 1.A Magyar Turisztikai Ügynökség kutatásában a FINA vizes VB-re érkező külföldi turisták szemszögéből Magyarország megítélését és annak változását vizsgálta.
A felmérés eredményeiről, a világesemény turizmusra gyakorolt közvetlen és közvetett hatásairól sajtótájékoztatót tartott dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
A vizes világbajnokság hatása kimagaslóan jó Magyarország imázsára, a külföldi turisták elégedettek az országgal - mondta el dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség, MTÜ vezérigazgatója az augusztus 1-i sajtótájékoztatón a Duna Arénában.
Az MTÜ a kutatást külföldi turisták személyes megkérdezésével készítette Budapesten, és Balatonfüreden a FINA vizes VB magyar turizmusra gyakorolt hatásairól. Az ország sosem látott lehetőséget kapott, hogy megmutassa magát a világnak értékeit, látnivalóit, több százmillió tv-néző látta Budapest turisztikai adottságait. Az ide érkezett külföldi turisták rendkívül jó benyomásokkal térnek haza Magyarországról: a megkérdezettek kétharmada biztosan tervezi, hogy máskor is idelátogat, 98 százaléka nyitott a visszatérésre, és ötből négyen azt mondták, ajánlják majd ismerőseiknek Magyarországot.
Guller Zoltán elmondta az ország remekül vizsgázott nem csak a világverseny rendezőjeként, hanem vendéglátóként és úti célként is az elmúlt hetekben. A vizes vb megrendezésével olyan új vendégkört is sikerült az országba csábítani, akik egyébként nem látogattak volna el az országba.
Az előzetes várakozások szerint milliárdokkal több pénz áramlik a turizmusba a versenynek köszönhetően. Az esemény miatt érkezők négyszer annyi időt töltöttek az országban, mint a máskor ide látogatók: az átlagos tartózkodási idő 9 nap volt, szemben a 2,4 nappal.
A nagy nézettségű, magas presztízsű sportesemények látogatóival a fizetőképes, hosszabb tartózkodást is megengedő turistákat lehet megnyerni, ami az MTÜ egyik kiemelt stratégiai célja. A felmérés szerint a külföldiek felénél pozitívan változott a Magyarországról kialakult kép, elégedettségük az országgal tízes skálán 8,73 pont lett. Az infrastruktúrával: közlekedés, szállás, tisztaság való elégedettség is magas lett, minden vizsgált érték 8 feletti lett a 10-es skálán.
A legnagyobb pozitív fordulat a biztonság érzékelésében volt, 57 százaléknak változott pozitívan a véleménye, és a tízes skálán 8,84 pontra értékelték a biztonságot. Guller Zoltán rámutatott: a verseny hatása Magyarország imázsára kimagaslóan jó, ami jelentős hosszú távú hatás, az ország képet tovább formálja pozitív irányba.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031