FINA döntés - Budapest rendezi a 2024-es rövid pályás úszó világbajnokságot … 3Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:FINA döntés - Budapest rendezi a 2024-es rövid pályás úszó világbajnokságot … 3
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/07/17 20:15

FINA döntés - Budapest rendezi a 2024-es rövid pályás úszó világbajnokságot … 3FINA döntés - Budapest rendezi a 2024-es rövid pályás úszó világbajnokságot …
A 17. FINA úszó-világbajnokság után újabb felnőtt úszó világeseményt rendezhet Magyarország, miután a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a július 17-i délelőtti ülésén úgy határozott, Budapest rendezheti a 2024-es rövid pályás világbajnokságot.
A FINA Büro ülésén a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Bienert Gusztáv tartotta a prezentációt. A magyar pályázat fontos érvei között volt a Duna Aréna is, amelyet a világ legmodernebb uszodái között tartanak számon, ezért fontos, hogy a lehető legtöbb rangos nemzetközi versenynek adjon otthont. 2020-ban a magyar főváros rendezi a vizes szakág Európa-bajnokságát - úszó, a vízilabda, a műugró, a műúszó és a hosszútávúszó Eb-t, ezt követi a 2024-es rövidpályás világbajnokság.
A rendezésre pályázott még Budapesten kívül a tatárföldi Kazany, a Kínai Tajpej és Hongkong.
Négy kiváló pályamű érkezett, az összes várost illetően elmondható, hogy a nemzeti szövetségek bármelyike kiváló bajnokságot tudna rendezni - jelentette ki a kihirdetéskor Julio César Maglione, a FINA uruguayi elnöke.
A 2022-es esemény rendezőjét is bejelentették, Kazany nevét olvasták fel, tehát akár az 50-es, a 25 méteres medencés vizes vb esetében is egymást követi a két rendező ország.
A közelmúltban született döntés arról, hogy 2018-ban junior műúszó-világbajnokságot rendezhetünk a vetélytárs Kanadáé lett a 2019-es esemény, 2019-ben junior úszó-vb-nk lesz, 2020-ban pedig felnőtt vizes Európa-bajnokság, a mostani vb európai „kistestvére”.
A bejelentésen részt vett Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszter, Seszták Miklós fejlesztési miniszter, Szabó Tünde sportállamtitkár, Gyárfás Tamás FINA-alelnök, Bienerth Gusztáv MÚSZ-elnök és Hargitay András korábbi, Sós Csaba jelenlegi szövetségi kapitány.
Balog Zoltán boldog születésnapot is kívánt Cornel Marculescu FINA-igazgatónak.
Seszták Miklós miniszter, a jelenlegi vb szervezőbizottságának elnökeként elmondta, minden megvan ahhoz, hogy 2024-ben is jó versenyt rendezzünk. Szabó Tünde épp úgy érintett a sikerben mint a Magyar Úszó Szövetség korábbi főtitkára. Külön megköszönte Gyárfás Tamás munkáját a FINA alelnökeként és a MÚSZ korábbi elnökeként.
Fürjes Balázs a kiemelt kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos kiemelte, ez a döntés felér egy aranyéremmel, hozzátette, önmagáért a vb-ért tilos világbajnokságot rendezni, minden, ami vele jár, a várost és az országot teszi jobbá az infrastruktúra fejlesztésén keresztül.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031