17. FINA Világbajnokság - Dr. Seszták Miklós fejlesztési miniszter ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:17. FINA Világbajnokság - Dr. Seszták Miklós fejlesztési miniszter ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/07/11 17:15

17. FINA Világbajnokság - Dr. Seszták Miklós fejlesztési miniszter ... 2.17. FINA Világbajnokság - a felkészülésről, a szervezési munkákról, a versenyérmekről - 17TH FINA WORLD CHAMPIONSHIPS.
Bemutatták minden idők legnagyobb magyarországi sporteseményének verseny érmeit, az Intercontinental Budapest Hotelben, 2017. július 11-én. Alapváltozatán a Duna, a nyíltvízi úszás versenyszámain kiosztott érmeken a Balaton látható.
A tájékoztatón részt vett: dr. Seszták Miklós, a szervező bizottság elnöke, nemzeti fejlesztési miniszter, dr. Julio C. Maglione, a FIFA elnöke, Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) ügyvezető igazgatója, Gyárfás Tamás, a Nemzetközi Úszószövetség alelnöke, Fürjes Balázs, kiemelt kormányzati beruházásokért felelős biztos és Ördögh László, Graphasel Design Studio art directora - az érmek tervezője.
Dr. Seszták Miklós fejlesztési miniszter elmondta, ráfordultunk az utolsó hosszra, történelmet írunk ezekben a percekben, hazánk az év egyik legfontosabb világeseményének otthona lesz, a szokásos hat helyett mindössze két év felkészülési idővel, Mexikó visszalépése után. Ez az esemény az összefogásról, a magyarok tehetségéről és a betartott ígéretekről szól. A miénk lesz a történelem leghangulatosabb vizes vb-je, amelyen keresztül több milliárd tévénéző ismerkedhet meg a Duna mindkét partjával, a Balatonnal.
Megtudtuk, hogy a vizes vb költsége a rendezés elnyerése óta 46,4 milliárd forint, nem több és nem kevesebb, ebben benne vannak a rendezés ráfordításai, az ideiglenes beruházások, a nyitó- és záró rendezvény. További 84 milliárd forint a vb nélkül is szükséges beruházásokra fordítódott, ilyen a Duna Aréna, az uszodai fejlesztések, a rakparti felújítások.
Dr. Julio C. Maglione, FINA elnök szerint a világ egyik legcsodálatosabb országa Magyarország, úgy érzi, a miénk lesz az eddigi legjobb vizes VB.
Cornel Marculescu főtitkár szerint a nézettség lesz a legfőbb fokmérője a világbajnokságnak, előre üdvözölte az augusztusi Masters-vb résztvevőit.
Fürjes Balázstól megtudtuk Ő tíz magyar érmet vár, melyből öt az arany Budapestről és Balatonfüredről.
Gyárfás Tamás FINA-alelnök mindent megköszönt - mindenkinek, majd jelezte az eredményeknek önmagukért kell beszélniük.
Négy éremátadó hostess ezután behozta az érmeket, amelyeket az Ördögh László vezette Graphase Design Studio tervezett - be is mutatta a koncepciót, a motívumot.
A tájékoztatót vezette Borsa Miklós, szóvivő.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031