94. Kormányinfó - Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:94. Kormányinfó - Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/07/06 20:45

94. Kormányinfó - Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő ... 1.94. Kormányinfó - Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő …
Orbán Viktor miniszterelnök azt az elvárást fogalmazta meg a kormány tagjai felé, hogy Magyarország kerüljön a világ 10 legbiztonságosabb országa közé - tudtuk meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől. Az aktuális felmérés szerint 163 országból ma Magyarország a 15., a biztonságot illetően, amit nagy siker, hiszen Magyarország a világ legbiztonságosabb országai közé tartozik. Ez megerősíti a kormány elmúlt években végzett munkáját, amelynek középpontjában az emberek biztonsága, megvédése áll. 2006 és 2010 között a közbiztonság helyzete volt az egyik legsúlyosabb probléma.
Csak olyan európai ország lehet sikeres, amely biztonságos, a kontinens pedig csak akkor lehet biztonságos, ha képes megvédeni a határait. A magyar kormány szerint nem megszervezni, hanem megállítani kell a migrációt.
Az Európába tartó embereket már Líbiánál meg kell szűrni, ha Afrikából változatlan ütemben folytatódik a bevándorlás, az érdemben fogja befolyásolni Európa biztonságát. Amíg Németország nem vesz részt afrikai országok konszolidációjában, addig nem lesz érdemi elmozdulás Afrika helyzetében, Európában ugyanis csak Németországnak van annyi pénze, amennyivel Afrika érdemben stabilizálható.
Jelenleg mintegy 300 ezer eladó használt lakás van az országban, ezek fele beköltözhető állapotban van. Az elmúlt másfél évben 50 ezer új lakás épült. Az önkormányzatok, házkezelők, építészek, mérnökök bevonásával egyeztetéseket folytatnak arról, hogy hogyan tudnának segíteni az 570 ezer panellakásban élő mintegy egymillió embernek.
Kiemelkedők a májusi ipari termelési adatok, a kiskereskedelmi forgalom bővülésének és a 4,4 százalék alá szorított munkanélküliségnek köszönhetően a konjunktúra várakozások is pozitívak. Komoly eredmény az európai átlagot meghaladó foglalkoztatási arány, a lakosság több mint kétharmada dolgozik és abból tartja el magát.
Magyarország a korábbi ciklussal szemben élen jár az uniós források felhasználásában. A 8921 milliárd forintból 6100 milliárd sorsáról már döntés született és 2700-at már ki is fizettek. Csak idén 1000 milliárdos kifizetés volt, ami érdemben befolyásolja az államháztartás mérlegét, az ország pénzügyei rendben vannak.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930