FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési pályázat nyertesei - Várkert Bazár ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési pályázat nyertesei - Várkert Bazár ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/05/29 20:15

FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési pályázat nyertesei - Várkert Bazár ... 3.FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési pályázat magyar nyerteseinek bemutatkozása ...
FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton óriási magyar siker. Sajtótájékoztatón mutatták be a díjnyertes projekteket. A tájékoztató résztvevő: Gönczi László, a FIABCI Magyar Tagozatának elnöke, Kovács Attila, Horizon Development, Zadravecz Zsófia, Lafarge, Bognár Árpád, Swietelsky, Borszéki Gyula, XIII. kerületi Önkormányzat.
A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, melynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése. A 25 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI Prix d’Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, amelynek történetében eddig öt kontinens 34 országának ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen.
A pályázat kizárólagos jogú sajtótámogatója a Wall Street Journal. A nemzetközi zsűriben 2017-ben 32 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.
A bírálat főbb szempontjai között szerepel az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti- és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, valamint a megvalósítás időtartama. Értékelik az értékesítés és bérbeadás eredményességét, továbbá a környezetvédelmi szempontokat és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.
Az elmúlt 18 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI World Prix d’Excellence pályázatán, és több kategóriában is győzelmet arattak, illetve nyertek második díjat. Idén, a hagyományoknak megfelelően, a nemzetközi pályázaton a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség által szervezett XVIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt Magyarországról.
A díjakat 2017. május 26-án, a FIABCI 68. Kongresszusán, Andorra la Vella városában, az Andorra Park Hotel dísztermében tartott gálavacsorán adták át a nyerteseknek, ahol több száz résztvevő ünnepelte őket.
A magyarországi fejlesztők a pályázat eddigi történetének legnagyobb sikerét érték el.
Négy első és két második díj olyan eredmény, amelynek felülmúlása komoly kihívás elé állítja a jövőben az ingatlanfejlesztőket.
Örökségvédelem kategóriában a zsűri két első díjat adott ki, és mindkettő Magyarországra került. A Swietelsky Magyarország Kft. által nevezett Várkert Bazár és a Horizon Development Kft. magántőkéből megújított Váci 1 épülete egyaránt az örökségvédelem kategória első díját kapta. A Horizon Development Kft. UNESCO Világörökségi épülete, a Váci 1 a legjobb kereskedelmi létesítmények nemzetközi rangsorában elsőként végzett Európában, és a World Silver díjat vehette át. A díj történetében először kapott ugyanazon magyar projekt két kategóriában is ilyen magas elismerést.
A Swietelsky Magyarország Kft. a 4-es metró 10 állomásával is indult, és első díjat nyert közcélú létesítmények kategóriában. A Swietelsky Magyarország Kft. idei sikere abszolút rekord, hiszen még nem fordult elő, hogy egy cég két első díjat nyert volna ugyanabban az évben.
Egyedülálló, hogy ipari létesítmények kategóriában első díjat kapott a LAFARGE Cement Magyarország Kft. a környezetbarát, modern technológiát működtető üzeme, a Királyegyházi Cementgyár.
A pályázat legnehezebb kategóriában a masterplan-ban ezüst díjat nyert a XIII. Kerületi Önkormányzat a kerület elmúlt két évtizedes fejlődését bemutató Angyalföld újjáépítése elnevezésű projektje. A kerület idén a pályázat történetében harmadik alkalommal részesült az ingatlanfejlesztők nemzetközi Oscar-díjának számító elismerésben.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031