17. POSZT - Szabó László, Magyar Teátrumi Társaság ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:17. POSZT - Szabó László, Magyar Teátrumi Társaság ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/05/08 19:45

17. POSZT - Szabó László, Magyar Teátrumi Társaság ... 3.Pécsi Országos Színházi Találkozó sajtótájékoztatóján május 8-án, az Aranytíz Kultúrházban beszámoltak az idei Pécsi Találkozó Színházi előkészületeiről, a legfontosabb változásokról, újdonságokról, a verseny előadásokról és a kísérőprogramokról.
Az eseményen részt vett: Dr. Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára, Dr. Őri László, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere, Kővári Zsuzsanna, Magyar Attila és Szűcs Gábor, a POSZT-ot szervező POSZF Nonprofit Kft. Képviseletében. Hegedűs D. Géza, a POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének elnőke.
Megtudtuk, hogy a versenyprogram két válogatója, Árkosi Árpád rendező és Kovács Dezső kritikus 7 nagyszínpadi és 7 kamara előadást választott be, amelyeket 2017. június 8. és 17. között a Pécsi Nemzeti Színház Nagyszínpadán, Kamaraszínházában, illetve egy előadás esetében a pécsi EXPO Centerben tekinthetnek meg a nézők.
A versenyelőadások másnapján lezajló szakmai beszélgetéseken és a közönségtalálkozókon a verseny- és a fesztiválprogram előadásainak alkotóival és szereplőivel találkozhatnak az érdeklődők. A látogatók exkluzív betekintést nyerhetnek az előadások kulisszái mögé a minden eddiginél több portrébeszélgetés és közönségtalálkozó során, amelyek a Széchenyi- és a Színház téren, valamint a belvárosi kávézókban kerülnek megrendezésre.
A 2017-es POSZT díszvendége Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Prima Primissima közönség- és Prima-díjas, háromszoros Fonogram-díjas művésznő. Halász Judit a POSZT díszvendégeként többek között önálló Radnóti-estet ad, közönségtalálkozón vesz részt, illetve az ünnepélyes díjátadó gálán is fontos szerepet tölt be.
Szakmai zsűri tagjai: Deres Péter (dramaturg), Felkai Eszter (színésznő), Márkos Albert (zeneszerző), Sebastian Vlad Popa (külföldi színházi szakember), Pozsgai Zsolt (író), Puskás Panni (kritikus), Szlávik István (tervező), Tóth Tibor (színész).
Színészszűri tagjai: Moór Marianna (Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok társulatának örökös tagja), Töreky Zsuzsa (Jászai Mari-díjas színésznő), Barnák László (a Szegedi Nemzeti Színház művésze)
A közönség zsűribe az idei évben először a pécsi lakosok e-mailben jelentkezhettek: több mint ötszáz jelentkezést kaptunk, amelyek közül a szerencsés három főt a sajtótájékoztatón sorsoltak ki.
Az idei évben a versennyel párhuzamosan zajló fesztivál program kavalkádja újra Pécs szívébe költözik: a POSZT 2017-ben új játszóhelyekkel, színházi előadásokkal, performanszokkal, szakmai programokkal, színészzenekarokkal és koncertekkel várja a látogatókat a belvárosban, a Széchenyi, a Színház, és a Dóm téren. A Művészetek és Irodalom Házában további programokkal, kiállításokkal és könyvbemutatóval készülünk, „A POSZT bemutatja” programsorozat előadásai pedig Európa egyik legszebb, legtökéletesebb akusztikájú hangversenytermében, a Kodály Központban tekinthetők és hallgathatók meg.
Zenés-táncos versszínházi gálával ünnepli fennállásának negyedszázados évfordulóját a Magyar Versmondók Egyesülete, 2017. június 12-én 17 órától Pécsett, a Kodály Központban, amelyen fellép többek között Müller Péter Sziámi, Molnár Ferenc Caramel, Gerendás Péter, a Kávészünet zenekar, Nagy-Kálózy Eszter, Olt Tamás, Fehér Tibor, Huzella Péter, Pregitzer Fruzsina, R. Kárpáti Péter, és a pécsi Babits Pódium befutott és feltörekvő tehetségei. Műsorvezetők: Bakos-Kiss Gábor színművész és Lutter Imre előadóművész. Az előadást Lutter Imre és Olt Tamás rendezte.
A sajtótájékoztatót Szente Vajk vezette, aki a Magyarország Szeretlek műsor sorozatból ismerhetünk.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031