Vitás kérdések Brüsszellel - Uniós csúcstalálkozó után - Dömötör Csaba, államtitkár ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Vitás kérdések Brüsszellel - Uniós csúcstalálkozó után - Dömötör Csaba, államtitkár ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/03/11 13:45

Vitás kérdések Brüsszellel - Uniós csúcstalálkozó után - Dömötör Csaba, államtitkár ... 3.Vitás kérdések Brüsszellel - uniós csúcstalálkozó után címmel Dömötör Csaba, parlamenti államtitkár sajtótájékoztatót tartott, 2017. március 11-én, az Igazságügyi Minisztérium tárgyaló termében.
Megtudtuk, a bevándorlás politikában elfoglalt eltérő álláspontunk miatt intéznek az utóbbi hetekben Magyarország ellen brüsszeli és nemzetközi támadásokat. Magyarországot ezért támadják, mert kitart a határok védelme mellett és továbbra is elutasítja a betelepítéseket.
Azzal fenyegetik Magyarországot, hogy visszanyesik az uniós támogatásokat, ha nem követjük a brüsszeli irányvonalat a bevándorlás-politikában. Nem fogadjuk el, hogy jogköröket vegyenek el a tagállamoktól!
A Kormány véleménye szerint az uniós forrásokat sem nagylelkűségből kapjuk, hanem kompenzációként azért, mert Magyarország megnyitotta a piacait, melynek hatásaként a magyar vállalkozások versenyhátrányba kerültek nyugati társaikhoz képest.
A Krónika Magazin kérdésre az államtitkár jelezte, a lengyelekhez hasonlóan a magyar kormány is kimutatást készít arról, hogyan hasznosultak Magyarországon az uniós források, illetve miként áramlottak vissza azok a közösségi kasszába nettó befizető államokba. Hogyan is áll az egyenlegünk a mag-országokkal … ?!
Dömötör Csaba elmondta, a kormányzat reméli, hogy a nemzeti konzultáció során a magyarok megerősítik, ki kell állnunk Magyarország függetlensége mellett.
Mi egy erős Európát szeretnénk, egy olyan Európát, amely továbbra is épít a tagállamok sokszínűségére, egy olyan Európát, amely képes megvédeni kultúráját és közösségeit, éppen ezért emeljük fel szavunkat minden olyan javaslat, döntés esetében, amelyik ezt veszélyezteti … !
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Június »«
2024 Június
HKSzeCsPSzoV
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930