Hét Domb Filmfesztivál 2017 - Ternovszky Béla ... 5.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Hét Domb Filmfesztivál 2017 - Ternovszky Béla ... 5.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/01/12 09:15

Hét Domb Filmfesztivál 2017 - Ternovszky Béla ... 5.Hét Domb Fesztivál
Az Uránia Nemzeti Filmszínházban január 10-én sajtótájékoztatón bejelentették, hogy nemzetközi filmfesztivált rendeznek Komlón (hagyományteremtő céllal) szeptember 18 - 24 között. A sajtótájékoztatón Hoppál Péter, EMMI, kultúráért felelős államtitkár és Magyar Ferenc fesztiváligazgató ismertette a nemzetközi filmfesztivál céljait és programját. Felszólalt a zsűri elnöke Sára Sándor Kossuth-díjas operatőr, és a zsűri két tagja - Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendező, valamint Ternovszky Béla rajzfilmrendező, grafikus.
Hoppál Péter, a kultúráért felelős államtitkár a sajtótájékoztatóján elmondta, öröm számára, hogy egy új, művészeti fesztivál alapjait tehetik le. Megtudtuk, hogy a fő kategóriákat elbíráló zsűriben Sára Sándor operatőr, filmrendező, Rófusz Ferenc és Ternovszky Béla rajzfilmrendezők lesznek, a gyerekfilmeket pedig a Gyenes Zsolt médiaművész, Kis-Marics Tamás médiapedagógus és Odrobina Tamás zenész, fotóművész alkotta zsűri bírálja majd el.
Magyar Ferenc, a fesztivál igazgatója elmondta a filmfesztivált elsősorban azért hívták életre, hogy a magyarországi és a határon túli filmesek alkotásai nagyobb figyelmet kaphassanak.
A felnőtt alkotók ismeretterjesztő és természetfilm, valamint dokumentumfilm kategóriában maximum 55 perc hosszúságú, szabadon választott témájú filmmel nevezhetnek, az animációs blokkba pedig bármilyen technikával készült, maximum 30 perc hosszúságú munkákat vár a zsűri. A kisjátékfilmesek műfaji vagy technikai korlát nélkül maximum 35 perc hosszúságú filmeket nevezhetnek, míg az egyéb kategóriába maximum öt perc hosszúságú klipek, reklámok, promóciók, filmelőzetesek vagy egyéb filmes munkákkal lehet jelentkezni.
A nemzetközi szekcióba a szervezőbizottság olyan külföldi filmalkotásokat vár, amelyek a többi kategóriák elvárásainak megfelelnek.
A gyermekfilmes pályázók öt kategóriában; animáció, dokumentum-, rövidjátékfilm, videoklip és egyéb kategóriában nyújthatják be filmjeiket, amelyeket a gyermekfilmezés és oktatás területén kiemelkedő munkát végző szakemberek bírálnak el.
A gyermekfilmes szekció díjátadója szeptember 21-én lesz, a felnőttek versenyének gáláját pedig másnap, szeptember 22-én tartják. Pályázni május 31-ig a komlomedia.hu weboldalon keresztül lehet amatőr és profi alkotóknak egyaránt.
A rendezvénynek a Komlói Színház- és Hangversenyterem ad helyet, ahol az előválogatón átjutott filmeket a közönség megtekintheti.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031