Az MSZP eseti bizottságban vizsgálná a sportfinanszírozástVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Az MSZP eseti bizottságban vizsgálná a sportfinanszírozást
Forrás: MSZP, 2016/10/27 16:00

Az MSZP eseti bizottságban vizsgálná a sportfinanszírozástVarga László, az MSZP vezérszónoka úgy vélte: a kormány most innovációnak adja elő, hogy visszatér az öt évvel ezelőtti állapothoz, amelyet maga változtatott meg. A szocialista képviselő 2011-es kormánypárti nyilatkozatokat idézett, amelyek a köztestületek számának csökkentéséről, az egységes egycsatornás irányításról, az átláthatóbb finanszírozásról és a régi rendszer lebontásáról szóltak. Hozzátette: az MSZP-nek igaza volt, amikor azt mondta, hogy nem lesz jó az új rendszer.
"Ehhez képest persze támogathatjuk azt, hogy visszatérjünk az öt évvel ezelőtti állapotokhoz, de mégiscsak azért egy pikírt helyzet az, hogy önök ezt úgy adják elő, mint valami hihetetlen innovációt" - fogalmazott. A törvényjavaslat benyújtásának okairól szólva azt mondta: sajtóhírek szerint Orbán Viktor elégedetlen az olimpiai szerepléssel és Borkai Zsolt MOB-elnökkel, ezért "újra szeretné gombolni a kabátot" vagy személyes konfliktus van Borkai Zsolttal.
Varga László azt javasolta, hogy jöjjön létre eseti bizottság, amely megvizsgálja a magyar sportra, főként az elmúlt öt évben elköltött pénzeket és a források felhasználását.
A képviselő emellett részletes összeférhetetlenségi szabályokat sürgetett az új köztestületekkel kapcsolatban, mert véleménye szerint az elmúlt öt-hat évben a kormánypárti képviselők "egyre-másra foglalták" el a szakszövetségeket, ezért nincs garancia arra, hogy ez a köztestületekkel nem történik meg.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031