64. Kormányinfó - Lázár János - gazdasági eredményekről ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:64. Kormányinfó - Lázár János - gazdasági eredményekről ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/09/29 18:45

64. Kormányinfó - Lázár János - gazdasági eredményekről ... 2.Gazdasági eredményekről: Harminc év után először 5 % alá csökkent a munkanélküliség, 65-67 % a foglalkoztatottság, 4,4 millió ember dolgozik ...
A magyar gazdaság adatait ismertetve arra is felhívta a figyelmet, hogy az eredmények törékenyek, mert ha Magyarországnak meg kell hajolnia a brüsszeli akarat előtt, akkor annak szociális kiadási oldalon "következményei" lesznek. Hiszen ha lenne betelepítés, akkor a betelepítettekről gondoskodni kellene, lakást, munkahelyet, egészségügyi és szociális ellátást kellene nekik biztosítani.
Hiába a felminősítés, hiába a csökkenő munkanélküliség és a növekvő foglalkoztatottság, ha egy olyan terhet kap az ország, amely a választóknak nem áll érdekében. Németország behívta a migránsokat, nekünk pedig el kell őket tartani. Magyarország visszautasítja azt a magatartást, hogy Németország megszervezi a bevándorlást, kiválogatja azokat, akikre szüksége van, a többieket pedig szétosztja Európa szegényebb régiójában.
Az október 2-i népszavazás nem pártügy, hanem nemzeti ügy, és ezt a választópolgárok pontosan értik mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A népszavazás a demokrácia legerősebb intézménye, így a kvóta referendum azért is lényeges, mert lehetőséget ad a véleménynyilvánításra. Mindenkit arra kérünk, hogy éljen a népszavazás lehetőségével, mert az emberek a saját életükről döntenek, ezt kell mérlegelniük. A kormány véleménye szerint a brüsszeli terv az automatikus szétosztásra ellentétes minden magyar érdekével, ezért azt kérjük a választópolgároktól, szavazzanak nemmel.
Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Trócsányi László igazságügyi minisztert, hogy készítsen jelentést a kormánynak a népszavazás következményeiről. A referendum eredményét a kormány a jövő heti ülésén értékelik.
Az Európai Bizottság az illegális migrációt legálissá alakítaná, a törvényen és renden kívüli állapotot legális migrációvá formálná. A héten az EU vezetői megerősítették, hogy kitartanak az eredeti javaslatuk mellett, sőt fel akarják gyorsítani annak végrehajtását és le akarják törni az egyet nem értő országok ellenállását.
Hangsúlyozta: ezzel szemben a kormány nem megszervezni akarja a bevándorlást, hanem megállítani. A közép-európai országok álláspontja szerint nincs szükség migrációra, és elképzelhetetlen a betelepítés - közölte.
A választópolgárok nem Európa-ellenesek, hanem Brüsszellel van bajuk, nehezen viselik, hogy az Európai Bizottság el akarja venni Magyarország jogát, hogy meghatározza, ki éljen az országban. Ez szuverenitási kérdés, és erről a jogról Magyarország nem mondhat le.
A választópolgárok pontosan értik és érzik a szavazás jelentőségét. Magyarországnak kell megmondania, ki jöhet be ide, ki tartózkodhat itt, ki lehet magyar állampolgár, és ehhez ragaszkodni kell. A bizottság a bevándorlási ügyeket ki akarja vonni a nemzeti hatáskörből és brüsszeli jogkörré tenné azokat.
Nem mindegy, mennyien mennek el a népszavazásra, mert fontos, hogy legalább egy kérdésben egyetértünk-e, hogy van-e lehetőség nemzeti összefogásra, együttműködésre ebben az alapkérdésben. Ha nem, az gyengíti Magyarország erejét és hangját a brüsszeli csatákban.
Tavaly több százezer ember haladt át az országon, és akkor a kontrollt nem tudták biztosítani, mert a bevándorlók megtagadták az együttműködést, nem tudták regisztrálni sem őket. Ettől nem független az a tény, hogy ma már bizonyított, hogy több terrorista Magyarországon keresztül jött, vagy egy ideig itt tartózkodva jutott be Európába. A határ most le van zárva, megfelelő garancia a teljes átvilágításra. Ha valaki hamis papírokkal jön, kérdéses, ki tudják-e szűrni. A kockázat azonban minimálisra csökkent az ellenőrzéssel.
Megértjük az osztrákok aggodalmát, de abban állapodtunk meg, hogy Ausztria megvárja a magyar határzár hatását, és ennek függvényében dönt a kerítésépítésről. Lehet esély a kerítés építésének elkerülésére, mert jelenleg miattunk nem nő az Ausztriában tartózkodó illegális migránsok száma.
Fenyegető veszély, hogy Németország, Ausztria és skandináv országok visszatoloncolnák Magyarországra az itt regisztrált 148 ezer migránst. A magyar kormány azonban megtagadja az átvételüket, mert ezek az emberek Görögországban léptek be az Európai Unió területére. Elfogadhatatlan, hogy a skandináv államok mint az EU leggazdagabbjai a náluk jóval szegényebb Magyarországra küldenének bevándorlókat.
A mi szolidaritásunk a kerítés építése meg a kerítés napi őrzése. Az irreális, hogy nyugati mércével mért anyagi szolidaritás vállalását kérjék Magyarországtól.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031