Patricio Barrera Chilei festőművész Aranyhíd című kiállítása ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Patricio Barrera Chilei festőművész Aranyhíd című kiállítása ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/09/29 12:15

Patricio Barrera Chilei festőművész Aranyhíd című kiállítása ... 3.Arany híd címmel nyílt meg Patricio Baeza Barrera chilei születésű, Magyarországon élő festőművész kiállítása szeptember 16-án a budapesti Hotel Heliában. A kiállítást H. E. Ms. Verónica Chahin, Chile magyarországi nagykövete nyitotta meg, közreműködött Juhász Anikó gitárművész és Lovász Ilona táncművész. Kurátor Bézi Péter.
A kiállítás témája többnyire a tenger és az ég, akár az én gyermekkorom álmodozásainak színtere is lehetne. A színek élénkek, minden képen átragyog a fény! Patricio Baeza Barrera igazi chillei hangulatot hozott el a Hotel Héliába festményei által, amelyet chillei zene is kísért.
A festőművészről megtudtuk, 1963-ban született Chillánban, Chilében. Egész életét a művészeteknek szentelte, már gyerekkorától elkezdett zenével foglalkozni, azóta is igyekszik egyre magasabb szintre emelni a hangszer- és az énektudását. Zenét szerez, szöveget is ír. A festészettel is hosszú ideje foglalkozik.
Festőművészi pályáját 2002-ben W. Wieger Mariannál, a WWM Rajziskola Stúdió alapítójánál kezdte. Kezdetben pasztellal, tussal és olajjal festett csendéleteket. Számos kollektív kiállításon vett részt, így az Újbuda 75. évfordulójára rendezett tárlaton a Fővárosi Művelődési Házban, de volt már egyéni kiállítása is az Uránia Filmszínház Galériájában.
2010-ben ismerkedett meg Dr. Kesztyűs Ferenc háromszoros nemzetközi ezüstérmes grafikus- és festőművésszel. Kesztyűs Ferenc nemzetközi magániskolájának műhelyében a mester tanítványaként sajátította el a képzőművészetet forradalmasító szilikon alapú festést, és annak technológiáját, amely Hungaricumnak számító magyar találmány. A Sziloking technikát alkalmazva, a festmények örök életűvé vállnak, nem szorulnak restaurálására.
A közelmúltban elkezdte népszerűsíteni ezt a technikát a fiatal chilei festőművészek körében. Célja, hogy megismertesse a dél-amerikai képzőművészettel a Sziloking festéket és a technológiát, illetve, hogy továbbadja a megszerzett tudását a művészeknek és az érdeklődőeknek egyaránt.
A kiállítása október 30-ig tekinthető meg naponta 10 -19 óra között a Hotel Héliában: Budapest, 1133 Kárpát u. 62.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031