63. Kormányinfó - Lázár János - 2016. szeptember 22. 10Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:63. Kormányinfó - Lázár János - 2016. szeptember 22. 10
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/09/22 22:45

63. Kormányinfó - Lázár János - 2016. szeptember 22. 1063. Kormányinfó – Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő - 2016. szeptember 22.
Szeptember 24-én egyeztetés lesz a nyugat-balkáni útvonalon fekvő országokkal Bécsben, és itt újabb kísérletet tesz a magyar kormány, hogy hatást gyakoroljanak az uniós politikára. A bizottság szerint közben halad a kvóták bevezetése, bár a tervezettnél lassabban, azonban az Európai Parlament hamarosan megkezdi a vonatkozó jogszabálycsomag tárgyalását.
Migrációs javaslatcsomagot terjesztett az ENSZ elé a magyar külgazdasági és külügyminiszter Szijjártó Péter, a szervezet New York-i székházában tartott csúcskonferenciáján.
Ha érvényes és eredményes lesz a kvóta referendum, a kormány akár az alaptörvény és az európai jogi keretek módosítását is javasolhatja - mondta el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 63. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel közösen tartottak. Nagy nyomás alá kerülhet Magyarország, ezért van szükség a népszavazás egyértelmű állásfoglalására.
Az Európai Bizottság mindenfajta demokratikus legitimáció és felhatalmazás nélkül akar jogot létrehozni, politikát csinálni Európában, és aki ennek nem felel meg, azt megbüntetik. Arra lehet számítani, hogy az elkövetkező időben hirtelen megnövekedhet a vitás területek száma a bizottsággal, mert informálisan folyamatosan fenyegetnek a testület tisztségviselői a népszavazás okán. A bizottsági tisztségviselők nem fair és méltányos eljárást alkalmaznak azokkal szemben, akik el merik mondani a véleményüket.
Az a kérdés, hogy a választópolgárok olyan nemzeti egységet hoznak-e létre, amely megkerülhetetlen Brüsszelben, és amely messze túlmutathat azon, ki melyik párt szimpatizánsa. A népszavazás nem a kormányról szól, hanem mindenkinek a saját életéről, arról, hogy kivel akarunk és fogunk együtt élni! .
Angela Merkel német kancellár elmondta, visszaforgatná az idő kerekét, de ez nem lehetséges, az egyetlen megoldás a már itt lévő menekültek elhelyezése egy EU-n kívüli területen.
Orbán Viktor miniszterelnök a népszavazás nélkül nem tudja megállítani a követelő kvóták bevezetését. Ha az emberek pártállástól függetlenül egyetértenek, annak ereje és súlya van, máskülönben gyengék leszünk Brüsszelben.
Magyarország az egyik leginkább szolidáris ország Európában, hiszen megvédi az EU határait, és ezt uniós támogatás nélkül teszi. Ezzel szemben az Európai Bizottságnak másfél éve nincs egyetlen világos és egyértelmű mondata sem a határok védelméről, semmit nem tett ezért. .
A múlt pénteki pozsonyi EU-csúcson nem értek el áttörő eredményt Brüsszel bevándorlás politikájának megváltoztatása tekintetében.
Két országnak van kulcsszerepe: Görögországnak, amely uniós szankciók nélkül negligálja, szabotálja a schengeni szabályok betartását, és Németországnak, amelynek folyamatos a szívóhatása a beengedettek felső korlátja híján. Amíg e két ország nem változtat a politikáján, folyamatosan számolni kell azzal, hogy nőhet a feszültség a balkáni útvonalon. A bécsi találkozón részt vevő országok érdeke a balkáni útvonal lezárása. Ha Görögország nem tartja be az uniós szabályokat, és ennek semmi következménye sincs, Bulgária és Macedónia szerepe nőhet.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031