Operaház felújítása - 15 %-os garantált illetmény emelés hírével érkeztem ... 15.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Operaház felújítása - 15 %-os garantált illetmény emelés hírével érkeztem ... 15.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/09/17 16:15

Operaház felújítása - 15 %-os garantált illetmény emelés hírével érkeztem ... 15.Mindenki BMW-el érkezik majd a munkahelyére, ahogy láttam filmben, azért csak elmondom, hogy 15 % garantált béremelés várható 2017. január 1-ről 20 ezer közalkalmazott részére ...
A kormány döntése értelmében a Magyar Állami Operaház korszerűsítése több mint 23 milliárd forintból valósulhat meg, amely lehetővé teszi, hogy 2018 tavaszára az Operaház a jelenlegi körülmények helyett korszerű, biztonságos és méltó feltételek között működjön és szolgálja a közönséget.
Az idén 132 éves Operaházat több mint három évtizede renoválták, kiszolgáló épülete, a Hajós utcai üzemház ugyanakkor épült. A Magyar Állami Operaház 2016-ban megkezdte az elmúlt évtizedek legnagyobb volumenű beruházását: a MÁV hajdani Északi járműjavítójának épületeiben létrehozza új logisztikai központját, az Eiffel Műhelyházat. A Kőbányai úton, közel harmincezer négyzetméteren megépülő komplex központba költözhet az Opera kilenc gyártóműhelye, helyet kap benne egy méret azonos próbaszínpad, a majdani Bánffy Kisszínház, valamint a nyolc, jelenleg távoli külső raktár összes díszletének és kellékének, valamint a mintegy 400 ezer jelmeznek értékőrző tárolására szolgáló raktár.
A beruházás nyomán számos helyiség funkciója változhat meg az Andrássy úti dalszínház tereiben és a hozzá kapcsolódó üzemházban, feloldva egy sor, a művészi munkát hátráltató problémát. A projekt további fontos hozadéka, hogy lehetővé teszi az Operaház korszerűsítésének megkezdését is. A teljes program az Opera minden részlegét érinti, az irodák és osztályok költözése észszerűbb, az alkalmazottak és a vendégek számára is 21. századi minőséget, komfortot biztosítva erősíti a művészi színvonalat és a háttérfolyamatok hatékonyságát.
Az Opera most induló, Magyar Évada még zavartalanul lezajlik az Andrássy úti Ybl-épületben. Szeptember 24-én az évad nyitópremierjére várják a közönséget, a Traviata főszerepében, Anger Ferenc rendezésében, Miklósa Erikát láthatják.
Az ünnepi évadkezdés előestéjén az Erkel Színházban a szezon első balett bemutatóját is megtartják: a KylIng It című, négy koreográfiát felvonultató esten a Magyar Nemzeti Balett művészei lépnek színpadra.
Az épület bejárását követően részt vettünk a Magyar Állami Operaház 2016/2017. évadot megnyitó társulati ülésén, ahol Balog Zoltán, miniszter köszöntőt mondott és beszámolt a rekonstrukció részleteiről. Helyszín: Magyar Állami Operaház, 1061 Budapest, Andrássy út 22.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031