61. Kormányinfó - Lázár János - harcolunk tovább ... 4.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:61. Kormányinfó - Lázár János - harcolunk tovább ... 4.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/09/01 19:45

61. Kormányinfó - Lázár János - harcolunk tovább ... 4.A stratégiai kabinet ülésén áttekintették az Európai Bizottság által Magyarország ellen folytatott 21 - döntően gazdasági jellegű - kötelezettségszegési eljárást. Ezek között van olyan, amiben Magyarország nyert, például a dohányellátó, de vannak nehéz ügyek is – melyek még folyamatban vannak. Például a földügy, amely már bírósági szakban van, az Európai Bizottság ugyanis lehetőséget akar adni arra, hogy korlátozás nélkül szerezhessenek földet Magyarországon külföldiek és jogi személyek, birtokméret határ nélkül.
A gazdasági kabinet ülésén született döntéseket ismertetve elmondta, forrásokat hagytak jóvá az Országos Széchényi Könyvtárnak egy tízmilliárdos nagyságrendű programra, 4,4 milliárd forintot biztosítanak a XII. kerületi önkormányzatnak a Normafa helyreállításához, és hozzájárulnak Varga Imre szobrász alkotásainak méltó elhelyezéséhez is.
Orbán Viktor jövő heti programjáról elmondta, hétfőn Belgrádban tárgyal majd a kormányfő szerb kollégájával, kedden és szerdán Lengyelországban V4-tanácskozáson vesz részt, majd a Fidesz-KDNP szerda este kezdődő évadnyitó frakcióülésére érkezik Balatonfüredre, ahol nyitóelőadást tart. A tanácskozás várható témái között említette a népszavazást, a földárveréseket, a közigazgatás átalakítását és fejlesztéspolitikai kérdéseket.
Az október 2-i kvóta referendummal kapcsolatban elmondta, ha a magyar választók nem segítenek a kormánynak, akkor nem lesz elég ereje a kötelezető betelepítésről szóló európai bizottsági döntés kivédésére. A brüsszeli testület döntésének megváltoztatásához erő kell, ami csak a választóktól származhat.
Soros György magyar származású amerikai üzletember mindent elkövet annak érdekében, hogy befolyásolja - például civil szervezetek finanszírozásán keresztül - az európai, azon belül a magyar választók véleményét a bevándorlással kapcsolatban.
Molnár Gyula MSZP-elnök jelezte, készek a kormány kvótaellenes harcát támogatni, Lázár János azt mondta, az MSZP támogatása "nagyon sok", az erő azonban a választói akaratban van, ezért azt kérte, a szocialisták vizsgálják felül bojkottra felszólító álláspontjukat.
A miniszter szólt emellett arról, hogy a szeptember 16-i EU-csúcson - amelyen a kontinens jövőjéről tárgyalnak majd - Magyarország a visegrádi tagállamokkal (V4) közös álláspontot akar képviselni.
A magyar kormány javaslatai közül Lázár János kiemelte a szigorú költségvetési fegyelemre alapozott európai gazdaságpolitikát, valamint azt, hogy a biztonság kérdésének kell az első helyre kerülnie az EU jövőjében. Fontos továbbá, hogy az unió őrizze meg a sikeres politikákat - ilyen például a kohéziós és az agrárpolitika -, és alakítson ki újabbakat, például a digitalizáció területén. Magyarország azt is szorgalmazza, hogy bizonyos kérdések maradjanak nemzeti hatáskörben.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031