Hangok és Harangok Fesztiválról Mága Zoltán - 2016. augusztus 21. ... 6.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Hangok és Harangok Fesztiválról Mága Zoltán - 2016. augusztus 21. ... 6.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/08/22 10:15

Hangok és Harangok Fesztiválról Mága Zoltán - 2016. augusztus 21. ... 6.A Kárpát-medencét átölelő hangversenysorozatot indított útjára Mága Zoltán hegedűművész. A Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivál ünnepélyes megnyitójára a Szent István-bazilikában 2016. augusztus 21-én, 19 órakor került sor Kossuth-díjas művészek közreműködésével. Az év legnagyobb jótékonysági koncertsorozatának fővédnökei Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, védnöke pedig Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek.
A katolikus, református, evangélikus templomokban és zsinagógákban rendezendő egy hónapos fesztiválon Magyarország minden megyéjében, Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken egyaránt felcsendülnek zenei kincseink, erősítve a magyar kulturális közösségi tudatot. Mága Zoltán a jótékonysági jellegű koncertekkel nem csak a magyar zenei kultúrát kívánja népszerűsíteni, hanem konkrét segítséget is szeretne nyújtani a hangversenyeknek otthont adó településeknek.
Az ünnepélyes hangverseny sorozat megnyitón augusztus 21-én – dr. Erdő Péter bíboros áldásával - a budapesti Szent István-bazilikában a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében közreműködött Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes, Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, Kiss B. Atilla Kossuth-díjas tenor, Lukács Gyöngyi Kossuth-díjas szoprán, és Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes. A hangversenyen – többek között - Mozart, Bach, Paganini, Vivaldi és Verdi művei csendültek fel. Vezényelt Hámori Máté, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője, a Magyar Állami Operaház vendégkarmestere.
A nyitó koncert bevételéből Mága Zoltán a Hortobágyon hősi halát halt négy tűzszerész családtagjainak kíván segítséget nyújtani, valamint életmentő orvosi műszert vásárol a Heim Pál Gyermekkórháznak. Mecénások felajánlásaiból jelentős összegű támogatást nyújtanak a budapesti Szent István-bazilika felújítására is.
A Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivál további állomásán is nemzetközileg elismert művészek, a hazai könnyűzenei élet legkiválóbb előadói lépnek fel. A hangversenyek repertoárja klasszikus és egyházi zenéből áll majd. A fesztiválsorozat az ország legnagyobb templomaiban kerül megrendezésre – többek között – a Debreceni Református Nagytemplomban, a Szegedi Dómban, az Egri Bazilikában, a Szombathelyi Evangélikus Templomban, a Győri Székesegyházban, a Miskolci Evangélikus Templomban, a Szolnoki Szentháromság Templomban, a Pécsi Székesegyházban, a Hódmezővásárhelyi Szent István Katolikus Templomban, a Karcagi Református Nagytemplomban, valamint a Gyöngyösi Szent Bertalan Nagytemplomban. Horvátországban, az Eszéki Katedrálisban a horvát köztársasági elnök is jelen lesz Mága Zoltán koncertjén, amelyet az árvízkárosultak megsegítéséért rendez. A Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar közreműködésével megvalósuló fesztiválsorozat záró koncertje a budapesti Dohány utcai Zsinagógában lesz szeptember végén.
Mága Zoltán, Prima Primissima-díjas művész pontosan öt évvel ezelőtt, 2011. augusztus 21-én, indította útjára a 100 Templomi Koncert című jótékonysági hangversenysorozatát, amelynek révén példátlan összefogásra buzdította embertársait egy-egy kiemelt cél érdekében. Több mint 100 millió forint értékben gyűjtött adománnyal segítette a rászoruló embereket, közösségeket, és számos templom felújításához járult hozzá.
A hegedűművész bízik abban, hogy a Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivál koncertjeivel a 100 Templomi Koncerthez hasonló összefogást teremtve nagyságrendben is azonos mértékű támogatással tudja majd segíteni rászoruló embertársait.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930