MSZP | Bárány Balázs segített Polt Péternek: kijegyzetelte a Btk.-tVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Bárány Balázs segített Polt Péternek: kijegyzetelte a Btk.-t
Forrás: MSZP, 2016/08/15 13:30

MSZP | Bárány Balázs segített Polt Péternek: kijegyzetelte a Btk.-tAz MSZP sürgeti, hogy az ügyészség indítson eljárást a feketén-fehéren korrupcióval gyanúsítható Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselővel szemben.
Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja hétfőn Budapesten, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt kérdezte Polt Péter legfőbb ügyésztől, miért késlekednek egy ennyire fekete-fehér ügyben, ahol világosan kiderült, hogy egy fideszes parlamenti képviselő kenőpénzt követel azért, hogy közbenjárjon egy pályázat sikeréért.
Az ellenzéki politikus reményét fejezte ki, hogy az ügyészség hamarosan kikéri a kormánypárti képviselő mentelmi jogát, bár megjegyezte: korábban az bizonyosodott be, hogy az ügyészség nem kapkod eljárást indítani azokban az ügyekben, amelyekben fideszesek érintettek.
A 168 óra cikkéből tizenegy napja tudható, hogy Mengyi Roland kétszer ötmillió forint kenőpénzt kért egy pályázat sikeréhez, a Mengyi-modell szerint pedig az uniós források 90 százaléka megy a haverok zsebébe és pusztán 10 százalék jut valódi fejlesztésekre - fejtette ki Bárány Balázs.
Az MSZP elnökségi tagja megjegyezte azt is, ezzel párhuzamosan tizenegy napja nem világos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tudott-e arról, mi történt a pártjában. A politikus szerint ha a kormányfő tudott Mengyi Roland ügyéről, akkor maga is bűnös, amennyiben nem, akkor pedig alkalmatlan a feladatára.
Hogy a Legfőbb Ügyészséget a túlzott erőfeszítéstől megkímélje, Bárány Balázs a Büntető Törvénykönyv egy példányát – amelyben a Mengyi-ügyben érintett paragrafusokat megjelölte – bevitte az épületbe, és átadta Polt Péter megbízottjának.
(MTI/mszp.hu)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930