Magyar Ízek utcája 2016. Augusztus 20-21. - Borbás Marcsi, Septe József, Erős Antónia ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Magyar Ízek utcája 2016. Augusztus 20-21. - Borbás Marcsi, Septe József, Erős Antónia ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/08/11 13:45

Magyar Ízek utcája 2016. Augusztus 20-21. - Borbás Marcsi, Septe József, Erős Antónia ...Magyar Ízek Utcája 2016. Augusztus 20-21. - Sajtótájékoztatón mutatták be: , a Magyar Ízek Utcájának háziasszonya, Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke, Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője és Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója az eseménysorozatot.
A Magyar Pékszövetség számos finomság, helyben sütött különlegesség mellett – a hagyományokhoz híven – idén is egy igazi kovászos újbúza lisztjéből készült kenyeret kínál az ünneplők asztalára. A kenyeret magyar pékségben, pékmester keze által készítik, rendkívül nagy hozzáadott értékkel. A kenyér idén először lesz ellátva a Magyar Pékség Védjegy címkével, amely arról tanúskodik, hogy a kenyér idei magyar búza lisztjéből és magyar pékségben készült, így támogatva a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart. Az idei Magyar Ízek Utcája a védjegy népszerűsítésére is szolgál és minden standnál csak a Magyar Pékség Védjegy címkével ellátott kenyeret lehet majd megvásárolni.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete is hozzájárul rendezvény sikeréhez, így a Magyarország Tortája verseny győztes süteményének bemutatása 2016-ban is kiemelt program lesz. A tízedik alkalommal meghirdetett pályázatra magyaros íz-világú, az ünneppel vagy Magyarországgal kapcsolatos tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhattak.
Idén már 43 torta közül választották ki az „Őrség Zöld Aranya”, Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotását. A cukrász megvédte címét, hiszen a tavalyi győztes tortát is ő készítette. Az „Őrség Aranyának” nevezett hagyományos őrségi tökmagolajjal és mandulaliszttel készült felvert, a málnazselé, a fehércsokoládé, a hántolt ostya és tökmag praliné csodálatos íz-kombinációt alkot. A tortát a budapesti Várkert Bazárban lehet megkóstolni.
Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes süteménye az „Áfonya hercegnő tortája”, melyet a Tortavár Cukrászda cukrásza, Pechtol Zsolt készített. A torta szeletenként mindössze 228 kalóriát és 8.8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Nincs benne fehér liszt és hozzáadott cukor, lassan szívódik fel és mérsékelten emeli a vércukorszintet.
Az egészségükre odafigyelők az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban ingyenesen megmérethetik testösszetételüket, valamint vércukorszintjüket a világ egyik legpontosabb vércukormérő készülékével. Az alapítvány a gyerekeknek apró meglepetéssel is kedveskedik.
A tavalyihoz hasonlóan idén is a Várkert Bazár előtt a Clark Ádám tér és a Döbrentei tér között találhatjuk Magyarország gasztro sétányát, ahová augusztus 20-21-én ismét érdemes lesz kilátogatni!
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031