MSZP | Orbán Viktornak kell lépnie Mengyi Roland ügyébenVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Orbán Viktornak kell lépnie Mengyi Roland ügyében
Forrás: MSZP, 2016/08/11 12:30

MSZP | Orbán Viktornak kell lépnie Mengyi Roland ügyébenAz MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek ki kell rúgnia a Fideszből a korrupciós gyanúba keveredett Mengyi Rolandot, ellenkező esetben alkalmatlanságát bizonyítja és bűnpártolást követ el.
Varga László, a szocialisták parlamenti frakcióvezető-helyettese csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, nyomós okuk van azt feltételezni, hogy a kormányfő nem lép majd az ügyben, mivel azzal kiderülne, hogy "több fideszes képviselő, államtitkár, miniszter által működtetett bűnszervezet működik", aminek a szálai "a legmagasabb körökig is elvezetnek".
Az ellenzéki politikus emlékeztetett, egy hete sikertelenül szólították fel lemondásra Mengyi Roland fideszes parlamenti képviselőt, aki a 168 óra cikkei és lehallgatási jegyzőkönyvek tanúsága szerint "egy nagyon komoly korrupciós ügy érintettje lehet".
Varga László ezzel összefüggésben most azt kérdezte a kormányfőtől, hogy tudta-e, hogy a Fidesz borsodi választókerületi elnöke 10 millió forintos kenőpénzt kért, amit a párton belül alkotmányos költségnek neveznek.
Az MSZP képviselője emellett arra is választ vár Orbán Viktortól, tisztában van-e azzal, hogy az uniós pályázatok elosztása úgy működik, hogy "90 százalék brüsszeli pénz a zsebbe, 10 százalék morzsa pedig a népnek". Mindebből az derül ki, hogy a "Fidesz érinthetetlen, de a legkisebb dolgokért is bírságolja a népet" - értékelt Varga László.
(MTI)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930