MODEM, Debrecen - A szabadság szigete - 2016. augusztus 6. ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MODEM, Debrecen - A szabadság szigete - 2016. augusztus 6. ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/08/07 11:15

MODEM, Debrecen - A szabadság szigete - 2016. augusztus 6. ... 3.MODEM – Debrecen - A szabadság szigete - A kiállítást megnyitották: Györk Dorottya, Gulyás Gábor és Komolay Szabolcs.
Az év egyik legjelentősebb képzőművészeti tárlatának ünnepélyes megnyitóját tartották 2016. augusztus 6-án a Modemben. A szabadság szigete című kiállításon az elmúlt százhúsz év, száz legjelentősebb, legismertebb hazai iskolateremtő képzőművészének 235 alkotását láthatjuk.
Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere a megnyitón elmondta, a Modemet tíz évvel ezelőtt azért alapították hogy a modern képzőművészetet bemutassák Debrecenben. Ezt célt erősíti ez a tárlat is, melyen a Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményeinek legszebb darabjait láthatják az érdeklődők, a földszinten az Antal-Lusztig-gyűjtemény darabjait lehet megnézni. A Modemnek jelentős szerepe lesz Debrecen Európa Kulturális Fővárosa pályázatában is.
Györk Dorottya, Szentendre kulturális alpolgármestere arról beszélt, a Ferenczy Múzeumi Centrumban sem tudnak a gyűjteményük anyagából egyszerre annyi műalkotást bemutatni, mint amennyit a debreceni kiállításon láthatnak a modern művészet kedvelői.
A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjtemény majdnem tízezer darabból áll. Annak a reprezentatív darabjait válogattuk ki – mondta el Muladi Brigitta művészettörténész, a kiállítás kurátora.
A kiállításon Ferenczy Károly, Vajda Lajos, Czóbel Béla, Korniss Dezső, Ámos Imre, Anna Margit, Bálint Endre, Barcsay Jenő, Kmetty János, Deim Pál, Bereznai Péter, ef Zámbó István, feLugossy László, Pacsika Rudolf, Vincze Ottó és más sokan mások munkáival rendezték be - ők a magyar képzőművészet színe-java, azaz egy átfogó ívet, a naturalizmustól kezdve a konstruktív törekvéseken, a neoavantgárd absztrakción, a szürrealizmuson át a public artig lehet megnézni a Modemben a magyar képzőművészet 20. és 21. századi alakulásából – hallhattuk Kónya Ábelt, a Modem vezető kurátorát.
A tárlat 2016. Augusztus 7-től - három hónapig, november 6-áig lehet megtekinteni.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031