Nemzeti Dinnye Program ... 4.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Nemzeti Dinnye Program ... 4.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/07/19 20:15

Nemzeti Dinnye Program ... 4.Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatót tartottak a magyar dinnye promóciós programról a Veranda Étteremben, július 19-én.
A sajtótájékoztatón Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója., Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója, Pusztai Ádám, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. értékesítési vezetője, Samu Zsófia, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője és Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. PR vezetője is részt vett.
A szaktárca legfőbb célja, hogy visszaszerezze a magyar dinnyetermelés potenciálját, megerősítse az exportpiacokon való jelenlétet és biztosítsa az ebből élő több ezer család megélhetését. Magyarországon a becslések alapján 6 ezer hektáron termelnek görögdinnyét a gazdák.
A magyar zöldség-gyümölcs szektor erősítése a célunk a 2011-ben elindított Nemzeti Dinnye Programmal – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar dinnye promóciós program sajtótájékoztatóján.
A szaktárca bevezette a kereskedelmi regisztrációt, továbbá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), illetve a NAV kiemelt ellenőrzéseket folytatott a feketegazdaság visszaszorítására. A Nébih idén is kiemelten ellenőrzi a dinnyeárusítókat és az őstermelőket.
A kormány kiemelt célja a zöldség-gyümölcs ágazat fejlesztése, valamint a mintegy 100 ezer új munkahely megteremtése vidéken- hangsúlyozta Nagy István. Az államtitkár felidézte: hazánk a 2000-es évek elején még dinnye nagyhatalomnak számított, majd 2010-ig a 9 ezer hektáros termőterület a felére – 4500 hektárra csökkent. Ezt a folyamatot állította és fordította meg a nemzeti dinnyeprogram, jelenleg közel 6 ezer hektáron termesztenek görögdinnyét, és a dinnyetermesztés 11 ezer család számára biztosít megélhetést. A szaktárca legfőbb célja, hogy visszaszerezze a magyar dinnyetermelés potenciálját, megerősítse az exportpiacokon való jelenlétet és biztosítsa az ebből élő több ezer család megélhetését.
Örvendetes a széleskörű együttműködés a termelők, az agrárkamara és a nagy kereskedelmi üzletláncok között! Ennek köszönhetően a vásárlókhoz még több friss, ízletes, magyar dinnye jut, valamint a dinnyetermelők is kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek. A felmérések szerint a fogyasztók 90%-a szereti a görögdinnyét.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031