Merre tart Európa? - Az Európai Uniónak változnia kell - Tuzson Bence ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Merre tart Európa? - Az Európai Uniónak változnia kell - Tuzson Bence ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/07/19 18:15

Merre tart Európa? - Az Európai Uniónak változnia kell - Tuzson Bence ... 3.Az Európai Unió vezetői elvesztették józan ítélőképességüket és nem látják azt a tényt, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus között szoros kapcsolat van mondta el Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára július 19-én, a Századvég Alapítvány által szervezett Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményei című konferencián.
Az európai emberek véleménye szerint megbukott a brüsszeli döntéshozók bevándorlás politikája, melynek alakítása az elmúlt évtizedek legfontosabb, akár a következő 50-100 évre is kiható kérdése.
Veszélyt jelent a terrorizmus kockázatának növekedése. A német titkos szolgálati jelentések szerint legalább 2-3 ezer potenciális alvósejt is Európába érkezett a bevándorlási hullámban. A korábban érkezett migránsok európai integrációja sem volt sikeres, amit az is mutat, hogy körükben kiemelten magas a munkanélküliség és a bűnözés aránya. A korábban nagyobb arányban követnek el olyan bűncselekményeket, például a nők elleni erőszakot, amelyek korábban nem voltak jellemzőek.
Elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság elfogadni tervezi Soros György javaslatát a kvótákról, továbbá annak finanszírozásáról, aminek értelmében új európai benzinadót vethetnek ki, valamint megnyirbálhatják a közös agrártámogatásokat. Ebben az esetben a magyar vállalkozóknak és gazdáknak kellene megfizetni a migránsok ellátását.
Európai Bizottság javaslatai alkalmatlanok a probléma megoldására, másrészt még veszélybe is sodorják Európát és azon belül Magyarországot is, mivel az illegális bevándorlók kvóta szerinti szétosztásával gyakorlatilag meghívót küld a kontinensre tartó emberek millióinak. Példaként említette, hogy csak Líbiában 1 millió ember szeretne átjutni a kontinensre, míg Törökországban 3 millió ember várakozik ugyanerre különböző táborokban.
A migránsok szétosztása Európa-szerte szétteríti az azzal járó veszélyeket.
Az uniós vezetők szándékát csak az emberek hangja változtathatja meg, ezért gondolta úgy a kormány, hogy mindenképpen meg kell kérdezni az embereket, és ezért tartja fontosnak, hogy minél többen részt is vegyenek a kvóta rereferendumon. A bevándorlás politika akár a következő 50-100 évre is kifejtheti hatását, így az ez tekinthető a magyar rendszerváltás utáni legfontosabb kérdésnek, amely hatásainak fontosságában megelőzi az ország EU- és NATO-csatlakozását is.
Alapvető probléma, hogy Európa vezetői válogatás nélkül mindenkit menekültnek neveznek. Európa csak úgy őrizheti meg egységét, ha visszatér alapértékei védelméhez, jelen esetben például csak azokat kezeli menekültként, aki valóban azok is.
Ha nem így teszünk, akkor szét fog esni Európa! A probléma helyes kezelésével Európa megmenekül és egy jobb kontinensen élhetünk majd.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031