Merre tart Európa? - Lánczi Tamás - Új irányok Európában ... 4.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Merre tart Európa? - Lánczi Tamás - Új irányok Európában ... 4.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/07/19 18:15

Merre tart Európa? - Lánczi Tamás - Új irányok Európában ... 4.Az európaiak tartanak a bevándorlás következményeitől - Lánczi Tamás.
Az európai polgárok döntő többségét aggodalommal tölti el az illegális bevándorlás és a muszlimok számának növekedése, mert ez szerintük fokozza a bűncselekmények elkövetésének, illetve a terrorizmusnak a veszélyét.
Az Európai Unió 28 tagországának mindegyikében ezer-ezer állampolgárt kérdeztek meg telefonon 2016. január 18. és február 10. között, összesen 28 ezret.
Az eredmények szerint az európaiak nem elégedettek a brüsszeli vezetők bevándorlás-politikájával sem - mondta el Lánczi Tamás a Századvég Alapítvány vezető elemzője, július 19-én a Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményeit ismertető konferencián, a budapesti Larus Rendezvényközpontban
A migránsok tagállamok közötti elosztását célzó kvóta nagyon megosztó kérdés: a kevés bevándorlóval rendelkező Kelet-európai országokban sem elsöprően, de magas a kvóta elutasítottsága, míg a befogadó államokban magasabb, ami mögött az áll, hogy mindenki szeretné tehermentesíteni saját országát a bevándorlás következményeitől. Az Európai Unió jövője szempontjából szerencsétlen, hogy a közösség vezetői egy ilyen, a tagállamok közötti feszültséget növelő kérdést erőltetnek.
Az év elején megkérdezettek mintegy kétharmada állította, tart attól, hogy a bevándorlás növeli a bűn- és terrorcselekmények számát. Ez az arány pedig feltételezhetően tovább is növekedett az azóta elkövetett terrortámadások után.
A felmérés eredményei alapján a terrortól leginkább Franciaországban, Hollandiában és Dániában félnek, míg a sor végén Magyarország, Finnország és Észtország áll.
A válaszadók szintén kétharmada féltette az identitását az eltérő kultúrájú emberektől.
A kutatásban megkérdezett 28 ezer ember 83 százaléka gondolta úgy, hogy hatékonyabban kellene védeni az Európai Unió határait.
A kerítéssel történő védekezés népszerűsége Bulgáriában és Magyarországon a legnagyobb, 80 százalékos, míg a schengeni határoktól távolodva egyre kevésbé elfogadott. Mindez azt mutatja, hogy a kerítés hatékonyan kezelte az érintett országok problémáját.
A Századvég kutatás szerint az európai polgárok 61 százaléka elégedetlen sorsa alakulásával és pesszimistán látja a közösség gazdasági jövőjét, közel 50 százalékuk visszaesésre számít.
A pesszimizmus ellenére Nagy-Britannián kívül mindössze 7 uniós tagállamban érte el a 40 százalékot azok aránya, akik aláírnának egy az unióból történő kilépést szorgalmazó petíciót.
A kontinens több országában, köztük Magyarországon nagyon erős az elköteleződés az EU mellett, ahol szóba sem kerülhet a kilépés. Az európai polgárok átlagosan 64 százaléka megőrizné országa uniós tagságát.
Ugyanakkor nem szabadna, hogy Brüsszelben hátradőljenek a vezetők, hiszen az emberek elégedetlenek az intézményrendszerrel, amin Európának változtatnia kell.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031